Weekend i Helsingborg

I sidste uge var jeg så heldig at blive inviteret til Helsingborg af Visit Helsingborg og Social Influence Sweden. Jeg valgte at tage min søster med på turen, da jeg for nogle år siden var på en éndags tur til byen og vidste, at den ville være helt perfekt til en hyggelig tøseweekend i den svenske by.

Hvordan kommer man til Helsingborg? Helsingborg ligger kun 20 minutter med færgen fra Helsingør. Så fra København tager det lige knap en time og så er man altså i vores skønne naboland. Når du træder i land, så befinder du dig midt inde i centrum, hvor alle de fine gader, stræder og gode restauranter ligger. Færgerne til og fra Helsingborg sejler hver 20. minut og sejler på batteri, så det samtidig er en bæredygtig fornøjelse.

5 ting du bør opleve i Helsingborg

Besøg Sofiro Slot

Det er et must at besøge Sofiero Slot og slotspark, som er en af Helsingborgs store seværdigheder, grundet. parkens størrelse, de mange udstillinger, koncerter. Og så har det tidligere været den svenske kongefamilies sommeresidens. Det tager kun fem minutter direkte i bus eller bil ud i parken og så befinder man sig midt i naturen. Der er også to restauranter derude - og de er begge meget populære, så det er en god idé at booke bord i forvejen eller komme i god tid.

Tropical Beach

Du behøver ikke tage sydpå for at opleve en eksotisk palmestrand, du kan bare tage på Tropical Beach, som ligger lige omkring centrum. Stranden er i min top tre over to-do's i Helsingborg, da jeg synes det er så sejt, at man kan lave noget, der får en til at føle, at man er i Caribbien. De har også en hyggelig Beach Bar, som gør stemningen endnu mere autentisk med deres farverige stole, drinks og hyggelige reggae musik. Vi besøgte stranden nogle timer før vi skulle med færgen hjem og vi kunne godt været blevet der mange flere timer.

Atmosfæren i Helsingborg

Helsingborg er super charmerende og består af en masse hyggelige gader og stræder med fortovscafeer og butikker. Byens arkitektur er både ret historisk og farverig, hvilket gør den ekstra charmerende.

Shopping i Helsingborg

Skal du en weekend til Helsingborg, så skal du helt klart både tage på Shopping i byens centrum, som har masser af hyggelige special og -secondhand butikker, men også de almindelige gode kædebutikker.

Vala Centrum: er du i Helsingborg, så skal du helt klart også sætte en halv eller en hel dag af til Vala Centrum, som er Sydsveriges største shoppingcenter. Det ligger kun 6 kilometer udenfor Helsingborg og er utrolig let at finde ud til. Det var ikke min første gang jeg besøgte Valg Centrum. Jeg var der for tre år siden da de åbnede og det er helt klart et besøg værd. De har alt fra Zara til specialbutikker med internationale mærkevarer, og så har de et lækkert foodområde, hvor man kan købe alt mellem himmel og jord.

Et lille tip: Den svenske krone koster 68 øre i forhold til 1 dansk krone. Så i sparer altså 32% ved at handle i butikker i Sverige.

Oplev alle de gode restauranter i Helsingborg

Nelly's Food Etc.

Vi startede vores tur til Helsingborg med en frokost på Nelly's, der ligger på hotel Radisson Blu Metropol, hvor vi også boede under vores tur. Restauranten er SÅ fin og gennemført. Se bare det guldtræbord og deres fine anretninger. Man kan også spise der om morgenen og aftnenen. Morgenmaden er desuden helt fantastisk.

Gastro Helsingborg

På vores første aften havde vi bestilt bord på Gastro, der i 2018 blev kåret til en af Sveriges bedste restauranter grundet sine lokale råvarer, der bliver anvendt i alle retter. Selve stedet og servicen var høj klasse. Det var helt klart en af de bedste oplevelser i Helsingborg.

Fika på La Bruket

Når du er i Sverige skal du helt klart ikke snyde dig selv for en fika, som er et kendt udtryk for eftermiddagskaffe. Svenskerne har endda længere frokostpause, da Fika for en her del af svenskerne er en obligatorisk del af dagen. Vi tog en fika på den populære økologiske kaffebar La Bruket.

Sillen og Makrillen

Jeg fik anbefalet restauranten af et par af mine svenske venner forinden og det var virkelig et godt valg. Stedet er et must, hvis man er i byen. Maden er helt i top og består primært af lokal fisk og udsigten til havet kan ikke blive mere perfekt.

Radisson Blu Metropol Helsingborg

Vi boede alle dage på det skønne Radisson hotel i hjertet af byen. Hotellet har en score på 9 på Hotels.com hvilket jeg synes passer helt perfekt, da hotellets indretning, beliggenhed og service er helt i top.

I kan læse mere om Helsingborg HER

Likes

Comments

celinenordal
celinenordal,
Sikke en hyggeligt by! Og vildt gode billeder <3
nouw.com/celinenordal
Julievonlyck
Julievonlyck,
TUSIND tak <3 Hvor er du sød 😊
nouw.com/julievonlyck
ByLauraDenis
ByLauraDenis,
Ser ud til at have været den hyggeligste weekend!
nouw.com/bylauradenis
Julievonlyck
Julievonlyck,
Det var det virkelig også! <3 Kan varmt anbefales 😊
nouw.com/julievonlyck
Write a comment...
IP: 82.99.3.229