TRAPHOLT: FETISHISM

I onsdags havde en af verdens største og mest anerkendte trendforskere, Lidewij Edelkoorts premiere på sin FETISHISM kuraterings udstilling med afsæt i forskning om fetishisme som design på Trapholt Kunstmuseum i Kolding. Dette har jeg og 4 andre bloggere fået æren af at være en del af. Faktisk har jeg fået min egen udstilling, som gæstekuratør på Trapholt i forbindelse med dette. Gennem min tid som blogger er dette nok et af de mest spændende og anderledes samarbejder jeg nogensinde har været en del af. Samtidig er jeg er så beæret og stolt over at være en del af denne store udstilling med en beundringsværdig trendforsker, som bla. har rådgivet store brands som H&M, Gucci, Zara, Coca Cola osv. Lidewijs FETISHISM udstilling repræsenterer 10 fetish emner, og nogle af verdens førende kunstere og designers værker er repræsenteret på udstillingen, bla. Pharrel Williams, som har designet den fedeste stol. De 1o fetisher som Lidewij Edelkoorp har forsket i, er: Nudisme, Infantilisme, Spiritualisme, Absurdisme, Romanticisme, Legendisme, Konsumerisme, Sadomasochisme, Regionalisme, Patriotisme og Shamanisme.

Ud fra disse 10 emner som Lidewij har opstillet og forsket i, fik jeg her til opgave at udvælge nogle kunst- og hverdagsgenstande, som vi omgiver os med til daglig, og fortolke modetendenserne i dem og omsætte dem til hvad jeg tolker som en fetish i forhold til kunst, mode og genstande i nutiden. Her valgte jeg 8 genstande som jeg har tolket ud fra nogle af disse 11 spændende emner. Mine 8 udvalgte genstande er repræsenteret som en del af udstillingen, sammen med mine beskrivende fortolkninger af disse. Vi havde en dejlig dag, som startede med en rundvisning på det smukke museum og en tour rundt på udstillingen af Lidewij herself. Hun er en meget inspirerende, sej og utrolig sympatisk kvinde. En gæsteforelæsning med hende på Aarhus Universitet kunne vi lære noget af. Hun er jo et geni.

Nogle af de tendenser som jeg fandt mest spændende var bl.a. infantilisme, forbrugerisme, nudisme, legendarisme og shamaisme. Det er også dem jeg som udgangspunkt har fordybet mig i min del som gæstekurator. Specielt fordi at Lidewij forklarede at mange af emnerne indeholder ting som vi kan identificere os med. I et senere blogindlæg vil jeg præsentere en dybere forklaring om emnerne og vise jer min del af udstilling, som finder sted fra onsdag d. 11. marts og året ud. Jeg vil helt klart anbefale jer at tage ind at se den spændende udstilling. Personligt synes jeg udstillingen er på niveau med dem jeg har set på Guggenheim.

Trapholts omgivelser er så smukke og museet ligger lige ned til vandet. Jeg benyttede det gode vejr til at skyde lidt outfitbilleder foran Arne Jacobsens gamle sommerhus, som er placeret lige ved siden af museet.

I kan læse mere om Trapholt og den spændende udstilling her

Sponsoreret i samarbejde med Trapholt.

Synes godt om

Kommentarer