Status på bloggerlivet og folk der snyder

Reklame links: Kjole: HER | slippers: HER | solbriller HER | taske: HER

Jeg har nu været selvstændig med bloggen, Instagram og freelance konsulent i tre måneder og jeg har aldrig haft det bedre og været mere glad. Jeg gør det bestemt ikke for pengene. Tværtimod. Så skulle jeg nok være blevet i min gamle stilling og søgt nogle mere seriøse og tørre fuldtidsjobs med min cand.ling.merc i virksomhedskommunikation og spansk. Efter 5 år og en masse erfaring er jeg sikker på, at jeg ikke vil have problemer med at finde et 8-17 eller 8-20 job.. At være blogger og konsulent er mere en uforudsigelig, men også spændende affære. Den ene måned kan du få det ind, der svarer til mere end en almindelig månedsløn, og den næste måned går der det ind, der svarer til en SU med studiejob. Så rig er jeg ikke som blogger. Men heller ikke fattig, da jeg arbejder hårdt for det. Den dag jeg ikke har råd til at købe mine drømmeting, rejse på en drømmerejse og ikke er glad, så finder jeg på noget andet.

Angående rigdom. Jeg er faktisk rig. Rig i frihed, oplevelser og luft. Jeg kan trække vejret når jeg står op om morgenen, da jeg kan bestemme over min egen dag og lave (stort set det jeg vil og elsker) tage billeder, skrive tekster arbejde med mode og samarbejde med spændende brands. Jeg oplever så meget med mit job. Sjove events, kampagner, rejser, møder skønne mennesker og lære en masse spændende brands at kende. Det er altså en drøm.

Det er også en drøm, der kræver selvdiciplin, og selv om jeg kalder det en drøm, så kommer man ikke sovende til det. Man kan ikke sove til kl. 10.00 og du er på arbejde non-stop. Også på ferier. Det kræver vilje, styrke, og et optimistisk sind. Man skal være tro mod sig selv, dem man samarbejder med og ikke tage forhastede beslutninger. Vigtigst af alt skal man være tro mod sig selv og sine følgere - men den tager vi en anden dag, når jeg kommer på banen med lidt om personlig branding.

Stop med at snyde - I stjæler mit/vores job

Når vi taler om livet som blogger, så er der også ting vi ikke kan komme udenom. Jeg har længe gruet på et indlæg om det, men har holdt lidt igen, fordi jeg hverken vil fremstå misundelig eller vred, da jeg af natur ikke er et vredt menneske, men meget positiv og optimistisk. Men når man som et positivt, ærligt og optimistisk menneske vælger at gå fuldtid med bloggen, Instagram og freelance konsulent med online branding, så bliver jeg bitter, når jeg drukner i pods (grupper, hvor folk aftaler med fremmede at kommentere hinandens billeder) og falske følgere. Derfor kunne ovenstående overskrift heller ikke hedde andet, end det den hedder.

Jeg er træt af folk, der snyder med sociale medier. For 4 år siden havde jeg en af de største Instagrams i Danmark. Dengang kunne man ikke købe sig til noget på samme måde som idag. Nu kan jeg somme tider scrolle forbi en pige med 20.000+ følgere, der hverken har sans for fotografi, ejer et kamera (behøver man ikke) eller gør noget specielt - udover at have købt sine følgere.

Det samme med piger i min egen liga. Eller de er jo egentlig ikke i min liga, da de har snydt med deres følgere, og os andre har arbejdet for det i flere år og brugt tid på at opbygge vores univers, følgere, brand, troværdighed.og været tålmodig. Og har ikke købt det på en uge eller en nat.

Der er især nogle i min branche, der pludseligt stormer frem og pludselig har fået det samme eller det dobbelte antal følgere som mig selv (sjovt nok er halvdelen af dem fra Asien og har et katte eller numsebillede som profilbillede), og for under et år siden vidste ingen, hvem stort set hvem de var. På en nat er de vokset store. Og nu vil mange virksomheder samarbejde med dem. Fred være med succes, men ingen stormer frem på få uger - så burde folk have lagt mærke til dem tidligere. Som Cand.Ling.Merc i online branding og influencer marketing er jeg forarget. Forarget over pods med falske kommentarer, falske følgere og likes for likes. ØV. Jeg håber, at de bliver opdaget den dag en virksomhed laver lidt research på den kampagne de har indgået og betalt dyre domme for og finder ud af, at influenceren kun har 5 kliks og 0 salg. Afsløret. Det går ud over os andre, som reelt har arbejdet for det og er ærlige.

Hvordan opdager man som virksomhed når bloggere/'influencere' har falske følgere?

For nylig var jeg til møde ved en stort og anerkendt influencer bureau jeg har samarbejdet med flere gange, og de så min statistik på Instagram (den man har som virksomhedsprofil). De var meget imponerede over, hvor mange eksponeringer jeg havde (jeg har over 310.000 lige pt.) og hvor mine følgere var fra. Det var nemlig primært danske og de understregede, at det var meget stærkt for mit brand og de fleste samarbejdspartnere, hvis man samarbejder med skandinaviske brands. For er disse typers følgere primært fra Indonesien eller Kina, hvor de aldrig har været eller ikke har et tilhørsforhold til af nogen art, så er der noget galt. Os der også er reelle, vi får ofte også forlænget vores ambassadørskaber, fordi virksomhederne kan se, at vi er reelle og rent faktisk har følgere, der er interesseret i de vi anbefaler.. Jeg er derfor også utrolig taknemmelig for de ambassadørskaber jeg har og som ved hvad jeg kan, giver og står for.

Forskel på misundelse og snyd

Jeg er opdraget med, at man ikke skal være misundelig på andre, men glæde sig på andres vegne. Altid. Men den vigtigste ting jeg har lært er, at man skal være ærlig og fair. Det er unfair. Ærlighed savner jeg virkelig i den her branche. 'Og ordet 'Gennemsigtighed' er kun opfundet for at gøre folk trygge. Ingen tjekker noget.

Så jeg bliver seriøst pinlig, når jeg gentagende gange ser store anerkendte virksomheder, der er naive, smider penge ud af vinduet ogI ikke har gennemskuet disse typer. Og nej jeg er ikke misundelig, jeg er bitter. Det går ud over os andre, som reelt har arbejdet for det og er ærlige. Det er unfair, at være konkurrenter med folk, der egentlig reelt ikke er konkurrenter - udover, at de er det på et falsk og forklædt grundlag. Så at være fuldtidsblogger er til tider en udfordrende branche, når den er ramt af uærlige mennesker.. Man gider jo heller ikke som atlet, at blive overhalet af en, der er på doping.

Slutteligt vil jeg understrege, at jeg selvfølgelig ikke ser alle sådan i vores branche. Der er så mange piger med en både større og mindre følgerskare end mig selv, der gør det så godt og er ærlige mod sig selv, sine følgere og sine samarbejdspartnere. Jeg har også fået flere skønne veninder og kollegaer i branchen, som er de sejeste og utrolig succesfulde, og det, de har opnået har jeg så stor respekt for.

Det her endte lige i et hudløst ærligt indlæg.

Kommenter gerne og sig til, hvis I vil have flere af disse indlæg. Jeg har så meget på hjerte :)

Synes godt om

Kommentarer

KathrineLoekke
KathrineLoekke,
Hvor er jeg helt vild med dette post, og meget enig. Med en mindre instagram profil, kan jeg da sagtens forstå at man kan blive utålmodig og fristet, men det er simpelten dumt og unfair! Der kommer jo bestemt intet ud af det, da man ikke når ud til folk alligevel, men man blot har et højere tal under 'følgere'..
nouw.com/kathrineloekke
Julievonlyck
Julievonlyck,
Tusind tak <3 Hvor er jeg glad for at du er enig. Og nej, man kommer nemlig ikke særlig langt med det <3
nouw.com/julievonlyck
Sofie
,
Hvor er det fint og ærligt skrevet. Ligesom alle andre brancher, så er det sku fair at stoppe op og sige “hey, lad os lige holde en vis standard og vær’ ærlige”. De sociale medier påvirker i så stod en grad i dag, at det selvfølgelig også er vigtigt at vi støtter det ægte og tager afstand til det fake. Og ikke mindst - er I jo nødt til at åbne op for de her ting, hvis vi andre dødelige skal kunne finde ud af det.
Tak for ærligheden og en god blog. 😊
Julievonlyck
Julievonlyck,
Kære Sofie. Jeg havde svaret for flere dagen siden, men den er desværre ikke gået igennem. Tusind tak for din søde besked. Jeg er glad for at du er enig <3 Hav en dejlig dag. Knus Julie
nouw.com/julievonlyck
Eline Tychsen,
jeg elsker dig for skrive det her!!! for det er virkelig bare så evigt sandt ❤️ Har for nyligt haft lyst til at kaste håndklædet i ringen til trods for jeg elsker at lave det jeg gør. For det er virkelig svært at se på, holde ud og ikke mindst acceptere længere! Så TAK for du siger noget ❤️
www.elinetychsen.com
Julievonlyck
Julievonlyck,
Tusind tak for din søde besked, søde Eline. Du har jo skabt dit eget blognetværk i Aalborg og gør det så hodt, så du må besyemt aldrig kaste håndklædet i ringen❤️ Du er så god og skal bare fortsætte som du gør❤️
nouw.com/julievonlyck
frkmejer,
Jeg er virkelig enig i alt det, som du skriver. Det er ikke en let drøm at jagte og det er svært. Der er så meget konkurrence for dette felt. Jeg knokler med alt, hvad jeg har i mig for at blive fuldtidsblogger og tjene lidt på det. Men jeg gjorde det heller aldrig for pengene eller for tingene. Det er et privilegie at få med, men alt for mange opretter blogs og instagrams med købte følgere for at tjene på det. Det er så øv for os, som er reelt passionerede. Skønt indlæg! <3
www.frkmejer.dk
Julievonlyck
Julievonlyck,
Tusind tak for de søde ord. Man skal aldrig give op og så fedt at mange heldigvis også har fået øjnene op for mikro og makro influencere, så der er mere plads og håb for alle <3 Knus
nouw.com/julievonlyck
Amalie
,
Hej Julie. Med din uddannelse og baggrund bør du også vide at det ikke er antal følgere eller antal likes man bliver målt på, men derimod mange andre parametre, eksempelvis engagement rate. Så der er ingen grund til at du er bitter over folk der køber følgere, for det handler IKKE om antal følgere. Det beviser ikke at man er en succesfuld instagrammer, tværtimod, er det for nemt at gennemskue hvem der har købte følgere. 😊 Knus
Julievonlyck
Julievonlyck,
Hej Amalie. Det gør jeg skam og hvis du læser indlægget, så nævner jeg også engagement rate indirekte ved "pods", som er dette nye fænomen, hvor folk aftaler med fremmede at kommentere hinandens billeder. Så den engagement rate kan man heller ikke regne med mere. Så tror du har overset noget. Jeg henviser ikke primært til følgere, men lige så meget hele gamet og nævner knap nok likes, for så kan vi begynde at tale om algoritme 😊
nouw.com/julievonlyck
Julievonlyck
Julievonlyck,
Hej Amalie. Det gør jeg skam og hvis du læser indlægget, så nævner jeg også engagement rate indirekte ved "pods", som er dette nye fænomen, hvor folk aftaler med fremmede at kommentere hinandens billeder. Så den engagement rate kan man heller ikke regne med mere. Så tror du har overset noget. Jeg henviser ikke primært til følgere, men lige så meget hele gamet og nævner knap nok likes, for så kan vi begynde at tale om algoritme 😊
nouw.com/julievonlyck