Sådan redigerer jeg mine billeder

Jeg er efterhånden blevet spurgt en del gange om, hvilket kamera og objektiv jeg bruger samt hvilke apps jeg anvender til at mine redigere mine billeder til bloggen og Instagram.

Jeg bruger faktisk en del tid på at redigere mine billeder og jeg skammer mig ikke. Jeg hørte engang Fabian Wester - Kenzas fotograf sige til et Nelly Blogger event jeg var til, at 60% af billedet er, hvordan det er taget og de sidste 40% er redigeringen. Faktisk er mine billeder minimum gennem to forskellige apps, før de når mit feed eller blog. Netop denne kombination af apps giver det bedste resultat, hvis I spørger mig, så jeg synes helt klart, at det er tiden og besværet værd.

Taget med 50mm 1.8 objektiv og mit Nikon D5600 kamera

1 Kend dit objektiv og kamera

Hvilket kamera bruger du til at skyde så flotte billeder? Det spørgsmål har jeg virkelig tit modtaget - også fra virksomheder jeg har samarbejdet med, og det gør mig så glad. Jeg lærte først 2 år inde i min blog'karriere', at det altså ikke er kameraet - men primært OBJEKTIVET (linsen), der har det meste at skulle have sagt - og kombinationen af dét, redigering og at kende sine kameraindstillinger er altafgørende og opskriften på gode billeder.

Det var efter jeg købte det rigtige objektiv (mit 50 mm 1.8 objektiv) og lærte mit kamera at kende, at min blog tog fart og blev succesfuld og at jeg begyndte at være stolt af den. En 50 mm 1.8 er en af de bedste linser du kan få til outfit, portrætbilleder, og madbilleder og 1.8 gør baggrunden mere blurry. Det eneste minus er at det ikke kan zoome, så du skal altså lidt længere væk end ved en standardlinse. Skal du skyde landskabsbilleder, så kan jeg anbefale en større linse med zoom (den tager vi et andet indlæg). Jeg bruger desuden Nikon D5600 og er heller ikke bleg for at bruge min iphone 7 indimellem, hvis lyset er godt.

2: Skyd nok billeder og brug naturligt lys. Jeg sørger som hovedregel for, at langt de fleste af mine billeder er skudt i naturligt lys. Resultatet bliver bare langt bedre, synes jeg. Derudover er jeg ikke bleg for at skyde 30 billeder, hvis det er det, der skal til for at få de rigtige billeder. No shame – frem med kameraet og skyd indtil I er tilfredse; om så det er selfie, madbillede eller outfitbillede - når I først er inde i transen, så kan andre være ligeglade, hvis I ikke generer dem.

3: Afterlight eller Snapseed Jeg anvender Snapseed (gratis app) til at redigere lys, kontrast, toner, temperatur og mætning af det originale billede. Jeg foretrækker mit feed lyst, farverigt og skarpt. Snapseed har desuden en fin feature, hvor man kan bruge funktionen 'pensel' til at skrue op og ned for farver og lys specifikke steder. Hvis man eksempelvis ønsker, at man ikke lægger mærke til en mand i baggrunden med en irriterende skrigegrøn jakke, så kan man pensle og nedtone ham, så han ikke er i fokus. Det kræver lidt tid og forsigtighed, men det er et ret godt værktøj til at modvirke trælse toner fra typer, skilte eller andet støj i baggrunden. (Se eksempel nedenfor - Idrømmer ikke hvor mange, der havde røde og grønne jakker på - inden jeg redigerede det).

4: VSCO Cam Jeg er meget glad for VSCO Cam! Appen er gratis og har uendelige muligheder for tilkøb filtre, som er 10000 gange bedre end Instagrams egne. Alle filtre kan man skrue op og ned for - det afhænger meget af lyset og farve på hvert enkelte billede, hvor meget jeg skruer det ned. Derudover kan man og rette på både lys, kontrast osv. Det er generelt bedst til filtre, men kan også anvendes som en all-round app. Jeg bruger primært VSCO Cam til filtre på mine billeder og jeg er vild med HB1 og HB2, som er to gratisfiltre, der dog skal downloades, da de ikke er del af standardfiltrene. Begge filtre har et fedt koldt og rimelig umættet udtryk. Jeg er også utrolig glad for A-filtrene (som I kan se på billedet nedenfor). Somme tider bruger jeg først ét filter og kører det derefter gennem appen igen, hvor jeg lægger et andet filter ovenpå for at give det, det helt rigtige udtryk. (Ovenstående billede er der brugt H1 i VSCO cam).

Favoritter på VSCO cam er: A2, A5, A8, A9, Legacy (den grå) 05 og 06.

5: Instagram og blog Sidste step er Instagrams egen fotoredigering. Jeg er ikke stor fan af Instagrams egne filtre, men lysredigerings - og skarphedsværktøjet er rimelig godt, så jeg finpudser ofte belysningen her, inden jeg udgiver billedet.

Det er så sådan jeg redigerer mine billeder med apps, når jeg ikke bruger photoshop, og nu skulle I gerne kunne gøre det samme. Jeg håber denne lille guide kan bruges, og så må I endelig anbefale gode billederedigerings-apps i kommentarfeltet, hvis I har en favorit, I kan anbefale!

Ps. ikke alle billeder behøver redigering - billedet ovenfor har ikke set skyggen af redigering eller et filter. Bare så I også ved, at det er muligt at tage billeder, som er nok i sig selv.

 

Synes godt om

Kommentarer