Roadtrip på Mallorca

Der er sommetider gået en del charterhygge i den, når Steffan og jeg har været alene på ferie. Vi er forhåbentlig ikke de eneste. At køre den helt afslappede stil, hvor det man mest får set er hotellet, er sikkert også afslappende 'sundt', men efter alle mine spændende presseture det seneste år, er jeg blevet mindet om, hvor meget man kan overse og bør se, når man rejser. Denne gang blev rutinen ændret, da vi inden rejsen havde besluttet os for, at leje en bil og tage på roadtrip på Mallorca for at se, samt opleve nogle af Mallorcas perler, som længe har stået på min bucketliste.
Inden vi tog afsted blev jeg kontaktet af ‘Budget‘, som tilbød os, at låne en af deres biler og lave min egen budget/bucketliste til et sted i Danmark. Jeg må erkende, at jeg ikke er stor fan af at holde ferie i Danmark, med mindre det er godt vejr. Jeg foreslog derfor Budget, at låne en af deres biler på Mallorca, da det passede perfekt til timingen, vores planer og bucketlisten. Som jeg har nævnt tidligere, og som I nok har bemærket på min Instagram, er der så meget, man kan se og opleve gratis på Mallorca med en bil. Min branding professor sagde engang til mig, at man jo sagtens kan være den forbruger, som køber Armani suits, men handler i Netto - og hun har jo ret. Vi er begge glade for mikse luksus med budget, – som fx kommer til udtryk ved, at vi ikke gider at bruge alverdens penge på at leje en bil eller flybilletter (vores flybilletter kostede 450 kr. pr. mand). Min Mallorca bucketliste:

Naturparken Mondragó, Port d'Sóller, Port d'Andratx, Cala d'Or

Vi begyndte vores roadtrip lørdag morgen med at tage en taxa fra Santa Ponsa og ind til Budgets kontor ved marinaen i Palma - efter 5 minutter havde vi fået nøglerne til vores bil og var klar til at begynde vores roadtrip.

Port d'Andratx

Noget af det, der har stået øverst på min Mallorca bucket liste er havnebyen Port d'Andraxt, som ligger ca 30 km vest for Palma. Port d'Andratx er kendt for sin smukke marina og farverige bygninger, og på trods af en stigende turisme har Port d’Andratx bevaret en autentisk, mallorcinsk originalitet. Det var derfor det første stop vi gjorde på vores roadtrip.

En dejlig sorbetis på havnen i Port d'Andratx.

De sødeste bygninger og cafeer i Port Andratx' stræder og gader.

Port d'Soller

Efter Port d'Andratx kørte vi op til havnebyen Port d'Sóller, som ligger nedenfor det bjergrige område, som bjergkæden Serra de Tramuntana danner, og har sandstrand, som et af de få steder på denne side af øen. Bare turen derop langs bjergene er en seværdighed i sig selv. På min bucketliste var desuden at køre denne tur langs bjergene.

..og at gå en tur ved den romantiske, bilfrie strandpromenade.

..samt at bade i det tyrkisblå hav lige ud til bådene. Det er fantastisk!

Bagefter spiste vi frokost på en af de hyggelige cafeer ved promenaden og bestilte en let tapas og lokale Sóller rejer. Restauranten hedder Es Passeig og ligger nr. 3 over restauranter i Port d'Soller på tripadvisor.

Den sidste ting jeg også havde glædet mig til i Port d'Soller at se var jernbanetoget, som kører fra Palma til Port d'Soller og som desuden er kendetegnet Soller og Port d'Soller.

Sidste stop på dagen gjorde vi i Can Picafort, hvor vi overnattede de sidste to dage. Her nød vi en tur på stranden lige inden solnedgangen.

Nationalparken Mondragó

Efter at have overnattet i Can Picafort startede vi 2. dagens roadtrip med at køre ned til Cala d'Or - i håb at finde naturparken Mondragó, som er kendt for sine gudemukke strande.

Og vi fandt den - faktisk rimelig let. Noget af det jeg mest havde glædet mig til var nationalparken Parc Natural Mondragó, som ligger på ved det sydlige Mallorca nær byen Santanyí og Cala d'Or. Jeg er meget betaget af naturparker, men denne her er noget helt særligt, paradisagtigt, som jeg troede man skulle mere end 2,5 time væk i fly for at opleve - endda gratis.

Der er flere bugter inde i parken og man vælger selv, hvor man vil slå sig ned. Man kan fx vandre på klipperne til højre og derefter komme ud til en helt anden bugt. Så billedet ovenfor dette, er ikke taget i samme bugt.

Det er sjældent, at jeg hungrer efter at svømme i havet, men det gjorde jeg her i Mondragó. Jeg badede nok hele 4 gange, fordi vandet var så lækkert.

Udsigten fra klipperne naturparken er så smuk, at jeg blev helt helt rørt til tårer.

Det er en kæmpe oplevelse og jeg vil anbefale alle at tage dertil. Parken er stor og man kan vandre/hike rundt til de forskellige bugter som man ønsker og orker. Man kan også køre og kun gå et stykke og det er som sagt helt gratis.

Cala d'Or

Det sidste stop på roadtrippet gjorde vi i Cala d'Or, hvor vi spiste en meget sen frokost, som bestod af tapas og lokale sardiner med citron. Hvis man kan lide fisk, så skal man helt klart prøve det i Spanien.

Jeg kan varmt anbefale alle, at leje en bil, hvis I skal på ferie til Mallorca eller andre steder med så fine seværdigheder. Jeg har været så heldig, at få fingrene i en rabatkode til Budget; L840200 - som giver alle mine læsere 30 % rabat på leje af bil frem til d. 31/8. Rabatkoden gælder til størstedelen af bilerne og lokationerne i blandt andet; England, Frankrig, Spanien , Italien, Portugal, Tyskland, Østrig, Schweiz, Sverige, Danmark, Norge, Belgien, Luxemborg, og Holland. I kan se mere om bilerne og lokationerne på Budgets hjemmeside HER.

Rigtig god tur!

Indlægget er lavet i samarbejde med Budget, men turen er selv planlagt.

Synes godt om

Kommentarer

Julie Mænnchen,
Ser ud til at være en lækker tur <3 😊
www.itsmypassions.dk
Julie von Lyck
,
Det var det virkelig også <3 <3
Mia,
Det ser ud som om i har haft en dejlig tur 😊 Jeg er også på Mallorca lige nu, skal være her en måned 😊 Min mand og jeg tog en roadtrip på scooter også en super oplevelse 😊
maggies.dk/aronia-saft/
Julie von Lyck
,
Det har vi i hvertfald, tak <3 Hvor er jeg misundelig! Hvad skal du lave dernede i en måned? Knus