Mini guide til Bruxelles, Antwerpen og Gent

Nu er det efterhånden snart et par måneder siden at jeg besøgte Belgien for første gang med VisitFlanders og Brussels Airlines, og min fantastiske tur skal I selvfølgelig ikke snydes for, hvis I selv står og skal eller overvejer at tage til Flandern; Bruxelles, Antwerpen eller Gent. Før jeg tog afsted havde jeg nemlig ikke den store forventning til landet. Jeg blev derfor mere end positiv overrasket; Af alt. Menneskerne, spisestederne, bygningerne, shopping og seværdighederne. Det ér virkelig et overset land, hvis I spørger mig. Og drop frygten for terror, jeg følte mig lige så tryg, som i min egen stue. Vi starter med den første by, som vi besøgte:

Bruxelles

Bruxelles ligger i hjertet af Europa – en time med tog, og du er i Paris, to timer, og du er i London og dette kan mærkes. Bruxelles er virkelig flot og hyggelig og minder mig om en blanding mellem skandinavisk og spansk, fransk eller italiensk storby. Byen boomer af lækre spisesteder, smukke bygninger, historie, specialforretninger og kærlighed.

Pierre Marcolini (chokolade)

Belgien er jo kendt for sin chokolade og derfor bør I også besøge en af de mange special-chokoladebutikker. Jeg har aldrig set en smukkere bygning i mit liv (nedenfor). Det er et must-see at gå forbi denne smukke bygning, som ejes af Pierre Marcolini og sælger den bedste chokolade og macaroons, som i simpelthen må smage. Hvis der ikke havde været 30 grader i Bruxelles, havde jeg købt en kasse macaroons og chokolade med hjem.

Grand Place Bruxelles

Skal man til Bruxelles, vil jeg helt klart anbefale at gå en tur forbi Grand Place, som er en af Belgiens største turistattraktioner. Den smukke plads er omgivet af private og offentlige bygninger, der stammer fra slutningen af 1600-tallet og ligner noget fra en Disney film.

The Hotel

Vi havde kun én overnatning i smukke Bruxelles, hvilket var på luksuriøse 4 stjernede designhotel The Hotel, som ligger i hjertet af Bruxelles. Hotellet med den vildeste udsigt ud over hele byen - som I også kan se nedenfor. Ret fantastisk udsigt at vågne op til. Udover at værelserne er super lækre, så er morgenmaden fantastisk. En lille bonus info - som siger lidt om standarden - Barrack Obama boede der sidst han var i Belgien.
[caption id="attachment_26123" align="aligncenter" width="875"]
The Restaurant The Hotel Brussels Belgium[/caption]

Humphreys

Vi spiste på en ret ny restaurant, som hedder Humphreys, som ligger på Rue Saint-Laurent i hjertet af Bruxelles. Kokken har tidligere arbejdet på Michelin restauranten Noma i København, hvilket siger en del om niveauet. Retterne er virkelig lækre og flotte og desserten helt fantastisk!

Antwerpen

Det tager kun en time at komme til Antwerpen fra Bruxelles, så hvis man planlægger en tur til Bruxelles, bør man helt sikkert også lægge vejen forbi smukke Antwerpen, som er en af de flotteste byer jeg længe har besøgt. Fra man træder ind på banegården, kan man se hvordan, alt er i smuk, eventyrlig arkitektur, uanset, hvor man vender og drejer hovedet.

Vor Frue Katedralen Antwerpen

Katedralen er et imponerende eksempel på gotisk arkitektur i Belgien og er den højeste kirke i Belgien. Det 123 meter høje tårn rager op over byens skyline og kan næsten ses over alt i byen. Det var lige før, at min min kameralinse kunne få det hele med.

De Konick

Når du er Belgien, bliver du også nødt til at smage Belgisk øl, da det jo er noget af det Belgien er kendt for. Hvis du tager afsted med den kæreste eller én af dem du rejser med, har en lille svaghed for øl, så skal I helt klar besøge De Konick eller et af de andre belgiske bryggerier med specialøl. Mange steder har de en bar/cafe samme sted, som de brygger øllen og det er super hyggeligt. Man desuden også få mange forskellige smagsvarianter, som hyldeblomst, som jeg klart kan anbefale.

Smokey Joes Garage

Ifølge vores søde rejseleder Elsy var det svært at få bord herinde. Det forstår man godt. De laver virkelig verdens bedste drinks og der er den bedste stemning i amerikaner stil. Det er en pop up restaurant, og den kommer til at have være åben igen næste sommer. Det bør I helt klart besøge.

De sidste to billeder er lånt af Hanna

Graanmarkt 13

På 2. dagen i Antwerpen besøgte vi Graanmarkt 13, som er en meget populær og virkelig smuk restaurant i Antwerpen. Vi var så heldige med vejret, at vi nød frokosten udenfor i lyse, smukke omgivelser. Jer faste søde læsere,ved, hvor meget jeg elsker farver, lyse nuancer og marmor, så det hele spillede her. Det samme gjorde menuen, som primært bestod af fisk. Vi havde desuden en veganer med på turen, og alle steder vi besøgte, kunne spisestederne inklusiv Graanmarkt 13 tage hensyn til dette.
Prøv endelig Graanmarkt 13, hvis I overvejer at tage til Antwerpen eller Bruxelles. Jeg lover, I ikke bliver skuffede!

Shopping i Antwerpen

Skal der shoppes i Belgien, så er Antwerpen lige byen til dette. Det var også her jeg købte mine Gucci sko, som ellers var udsolgt alle andre steder. Byen boomer af lækre butikker. Ikke kun de overdyre, men også almindelige butikker som Zara osv.

Gent

Gent er en smuk, ydilisk by med en blanding af nyt og gammel kunst og bygninger, i form af streetart og gotiske bygninger, hvilket fungerer virkelig godt sammen.

St. Baafs Kathedraal

I hjertet af Gent, findes St. Baafs Cathedral, som virkelig er et smukt syn.

Grafitti i Gent

Noget af de mest bemærkelsesværdige ved Gent, er gadegrafittien, som pynter byen. Midt i byen har bystyret med succes indrettet en gade, hvor alle frit kan male graffiti alt det de lyster. Det fik vi også æren af at prøve på egen hånd, som I kan se nedenfor. Det skal i prøve. Det er ret sjovt.

Sejl på floderne i Gent

Gent er fyldt med floder og kanaler, så man kan altid finde et forfriskende sted med vandudsigt. Vi fik fornøjelsen af at opleve Gent oversøisk med en lille bådtur, som jeg helt sikkert kan anbefale.

Billeder lånt af Hanna

Balls and Glory

Restauranten Balls & Glory laver verdens bedste håndlavede ovnbagte kød- & vegetar 'bolde'/boller og er berømte for deres super velsmagende fyld! Restauranten er ejet af kendte belgiske TV-kokke, hvilket gør stedet super populært. Både maden og indretningen var fantastisk.

Det var min miniguide - håber I kan bruge den. Jeg vender i hvertfald uden tvivl tilbage til Flandern en anden gang.

Tak til Brussels Airways og VisitFlanders og husk at se videoen nedenfor!

[vidcore vid="nrm6fCOr"]

Synes godt om

Kommentarer

Tine
,
Hej Julie. Jeg står selv og skal på studietur til Gent og ville hører nærmere om det der Graffiti, kan alle få lov til det?
Julie von Lyck
,
Det lyder VIRKELIG spændende! Dét skal du glæde dig til. Jeg er 99,9 % sikker på, at ALLE og bare kan gå derhen. Du skal bare medbringe din egen spraydåse 😃