MIN UDSTILLING PÅ TRAPHOLT

Hvis I ikke ved hvad I skal lave i påsken, så kommer her et tip, som jeg vil opfordre alle kunst, mode, kultur og design interesserede til at besøge. Som i måske læste i dette indlæg, var jeg lige før jeg tog på ferie, til premiere på Fetishishism kurateringsudstillingen med fokus på fetishisme og design på Trapholt Kunstmuseum i Kolding. Det store navn bag Fetishism udstillingen, er den førende hollandske trendforsker Lidewij Edelkoort, som har opstillet 11 fetisher som udgøres af: Nudisme, Infantilisme, Spiritualisme, Absurdisme, Romanticisme, Legendisme, Konsumerisme, Sadomasochisme, Regionalisme, Patriotisme og Shamanism. Fire bloggere og jeg har fået den store ære af at gæsteudstille vores fortolkning af nogle af de 11 fetisher som Lidewej har forsket i. Det var en spændende opgave og jeg er utrolig beæret over at være en del af en udstilling på Trapholt og være en del af et samarbejde med en ledende trendforsker, som bl.a. er udnævnt i top 25 over de mest inflydelsesrige kvinder i modeindustrien og har rådgivet store brands som Coca-Cola, H&M, Gucci mm. Ikke nok med at det er en ære, så var det også en udfordring og en anderledes opgave som blogger, og jeg synes det er super fedt at blive udfordret på den intellektuelle måde - det sætter tankerne i gang. Jeg lovede i mit sidste indlæg at komme lidt mere ind på nogle emnerne og vise jer lidt af det som jeg har tolket. Mange af disse fetisher mener Lidewij er noget der ligger i vores underbevidsthed. Da jeg først skulle sætte mig ind i de forskellige fetisher var der straks nogle jeg kunne nikke genkendende til og identificere ud fra, hvad jeg selv, mine bekendte og venner omgiver sig med. Flere af disse fetisher er altså for mig SÅ tydelig at anskue i samfundet og hvis I læser indlægget grundigt, så er jeg sikker på at der også er flere af dem som I vil kunne få øje på.

Guldbestikket bærer præg af kategorien legendisme, som er en fetish med fokus på at udstråle succes og omgive sig med ting som guld, eller et eksklusivt look, som bl.a. kan fremstå royalt. Jeg synes bestikket udstråler royalitet og ligger niveauet over elegance, og har egenskaber som er kendetegnet indenfor fetichen for den legendaristiske kunst. Det er et kunststykke i sig selv, og det er uden tvivl noget som jeg personligt godt kunne tænke mig at eje. Det udstråler stil og kan sagtens kombineres med brugskunst indenfor de andre kategorier, som eksempelvis romantismen, som jeg også har gjort.

Det centrale ved kunsten indenfor nudismen, er design med skelet- struktur og portrætterer nøgenhed. Derfor var den første genstand jeg tænkte på, den smukke Kartell Ghost stol, som jeg også selv har derhjemme (bare uden armlæn).

En af de emner, som jeg fandt utrolig spændende er infantilisme. Begrebet dækker over fetishen og tendensen I ønsket om at forblive barn og om at omgive sig med barnlige ting. Noget som jeg er helt enig i er stærkt repræsenteret i moden og vores hverdagsliv. Vi køber oversize tøj i pastelfarver, spiser babymad (smoothies, hakkede fødevarer.), flytter hjemmefra senere osv. Under denne fetish og kalder Lidewij tilhængerne for infantilisme for “kiddults”. Jeg kan tydeligt genkende denne tendens i samfundet og jeg synes det er super interessant, specielt fordi det er ikke noget man tænker over. Til udstillingen valgte jeg derfor at udstille denne oversize frakke, som desuden også er pastelfarvet - den passer lige præcis til infantilisme fetishen.

Resten af min gæstekuratering må I tage ned og tjekke ud på Trapholt. Det er et spændende Museum og en af de sejeste udstillinger jeg har besøgt og man sagtens kan få flere timer til at gå, da Museet er meget stort og byder på mange forskellige udstillinger. I kan læse mere her

Sponsoreret indlæg.

Synes godt om

Kommentarer