Min uddannelse?

Jeg kiggede lidt gamle indlæg igennem, hvor jeg spurgte jer om, hvad I gerne ville høre mere om. Flere af jer sagde min uddannelse. Jeg tænkte, at det derfor var tid til at fortælle lidt om hvad jeg har brugt se sidste fire år på, og hvorfor.

Efter gymnasiet deltog jeg i forskellige tv-programmer, det er svært at komme udenom. Ikke fordi jeg ikke vil stå ved det, men fordi jeg ikke brander mig på den måde mere. Det hørte med til min ungdom og var med til at udvikle mig til den jeg er idag og jeg har haft nogle uforglemmelige oplevelser og fået nogle skønne bekendtskaber.

Da jeg deltog i PH var det faktisk så anerkendt, at to piger fra min sæson overakte en modepris. Nu er PH bandlyst og et tabu - i hvertfald indenfor modeverdenen.

Nok om det.

Jeg har altid haft en stor passion for kultur og sprog. I gymnasiet havde jeg engelsk og spansk som a-fag og studieretning. Jeg brugte al min energi på de fag og terpede og købte diverse spanske film, apps og bånd. Ved siden af arbejdede jeg i et parfumeri og tog på alle de skønhedskurser jeg kunne deltage i.

Da jeg var igang med de sidste eksaminer, havde jeg planlagt at holde sabbatår. Under mine studentereksaminer, blev jeg castet til at skulle til Mexico. Det var en hemmelighed, men en fed mulighed. Jeg kunne på den måde holde mit spansk ved lige + få en gratis ferie. Jeg havde faktisk sparet op til at tage på make-up artist/stylist skole i LA, men droppede det, da jeg fik tilbuddet om at komme til Mexico.

Efter Mexico arbejdede jeg stadig i parfumeriet og efter 2 måneder savnede jeg at gå i skole. Jeg havde en STX og ville lære noget mere om handel. Jeg tog derfor HGS - som er en intensiv HG uddannelse på 3 måneder.

Efter uddannelsen ville jeg ud og rejse igen. Jeg tog derfor på ferie med min veninde til Spanien i en uge og endte med at blive boende dernede i over 3 måneder. Der fik jeg holdt mit spanske ved lige og da jeg kom hjem søgte jeg ind på spansk og virksomhedskommunikationsuddannelsen på Aarhus Universitet. Det var helt tilfældigt at det blev virksomhedskommunikation. Der var også spansk og europæiske studier og jeg satte bare et kryds og søgte ind. Så det var helt tilfældigt at valget faldt på virksomhedskommunikation. Jeg viste egentlig ikke helt hvad det indebar. Dog fandt jeg ud af at jeg elsker kommunikation, ligeså meget som jeg elsker spansk. I min første mundtlige eksamen i personlig kommunikation fik jeg mit første 12 tal nogensinde, hvilket gav mig en succesoplevelse, som motiverede mig til at udforske feltet endnu mere.

At tage en bachelor i spansk og virksomhedskommunikation, er som at tage to uddannelser på samme tid. For lige så meget som fagene smelter sammen, så adskiller de sig også fra hinanden. Det var derfor nogle intense år med tonsvis af eksaminer og uendeligt meget læsning. Jeg blev gennem min uddannelse mere og mere optaget af virksomhedskommunikation. Hvad er virksomhedskommunikation tænker nogle af Jer måske?

Jeg overdriver ikke, når jeg siger, at virksomhedskommunkation er et meget meget bredt felt. Det omhandler alt fra personlig branding, ledelse, psykologi, medarbejderadfærd, krisekommunikation, handel, økonomi, samfund, PR, markedsføring, journalistik, jura og jeg kunne blive ved. Uddannelsen er så bred, at man kan gå utrolig mange retninger. Det handler bare om at være kreativ. Jeg afsluttede min bachelor med at skrive om et stort dansk brand, som gerne ville ind på et udenlandsk marked. Det var utrolig spændende og min bachelorpartner og jeg fik topkarakter. Jeg følte meget at folk omkring mig pressede mig til at læse videre: "Hva skal du så læse efter bacheloren", var det populære spørgsmål. Det irriterede mig lidt, for hvad hvis man er mættet og klar til arbejdsmarkedet - er det så ikke godt nok?? Bachelorforløbet og slutkarakteren styrkede min faglige selvværd og jeg fik derfor mod på mere og søgte ind på kandidatuddannelsen i virksomhedskommunikation.

Når man læser videre fra bacheloruddannelsen i spansk og virksomhedskommunikation, skiller vejene og man skal derfor vælge "side" eller en mere fokuseret retning. Jeg elsker spansk, men jeg elsker også kommunikation. Specielt ekstern kommunikation optager mig. Jeg valgte derfor virksomhedskommunkation. Virksomhedskommunikation kan inddeles i intern og ekstern kommunikation. Det interne handler om medarbejdere og det der foregår inde i virksomheden, og det eksterne er mere om hvordan man brander og markedsfører virksomheden udadtil (kunder). Når disse to underfelter mødes, smelter de sammen til corporate communication, men det er en længere smørre. Her vælger man også side eller passion. Min passion er ekstern kommunikation - jeg har en kreativ tankegang og jeg elsker at sælge, komme med idéer, analysere samt skabe synlige forandringer.

Nu er jeg på sidste vers af uddannelsen. Her kunne jeg vælge flere valgfag eller at tage i praktik. Jeg var rimelig mættet af alt det undervisning og følte det var tid til at afprøve min faglige viden og valgte derfor at tage i praktik. Jeg plejer at sammenligne praktik med at tage kørekort. Du lærer først at køre bil, når du har fået kortet. Man lærer også først at bruge det man har lært, når man sidder i en virksomhed. Så her sidder jeg i praktik på drømmearbejdspladsen, Ellos og arbejder med det jeg elsker. Nemlig kommunikation, mode, markedsføring, blogging, sociale medier, beauty og spændende mennesker. Kunne jeg være mere heldig? Jeg glæder mig allerede til at komme på arbejde på mandag.

Efter jul starter jeg på speciale sammen med min bachelorpartner, som også er min gode veninde og til sommer er jeg helt fuldstændig færdig med at læse og er uddannet Cand.ling.merc i virksomhedskommunikation. Jeg kan slet ikke vente.

Nu har jeg vendt min uddannelsessituation på bloggen. Er der flere emner i gerne vil høre mere om? Så smid endelig en kommentar nedenfor.

Synes godt om

Kommentarer

Blue Ducklings,
Du har da fået oplevede mere end de fleste. Står selv med dillemaet, hvad skal der ske efter 3.g og HGS lyder spændende 😊 Knus http://www.blueducklings.wordpress.com
www.blueducklings.wordpress.com
Julie von Lyck
,
Dejligt at høre 😊 Jeg kan varmt anbefale HGS - det giver flere muligheder på arbejdsmarkedet 😊
Mai
,
Hej Julie, Jeg har også selv overvejet netop denne uddannelse til sommer, men jeg er i tvivl om hvor meget spansk man skal kunne. Havde det også selv på A niveau i gymnasiet, men det er også 1,5 år siden nu. 😊