MIN REJSEGUIDE TIL PORTUGALS PARADISØ MADEIRA

I december var jeg på jomfrurejse til Portugals farverige og frodige paradisø Madeira. På Madeira er der plads til mange former for ferier og oplevelser og øen tilbyder noget for eventyrlystne i alle aldre. Som I måske kan fornemme på billedet ovenfor fra Funchal, smelter byen og naturen sammen og det skaber noget super magisk, som jeg ikke har set andre steder.

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker rejser under varme himmelstrøg, og derfor blev jeg mere end positivt overrasket, da jeg så vejrudsigten i december måned, som sagde over 20 grader! Jeg som ellers har rejst meget, var ikke klar over, at man kunne rejse noget sted hen i Europa (udover De Kanariske Øer og Sydspanien) i december måned med over 20 grader! Madeira er derfor værd at besøge hele året rundt takket være øens subtropiske klima.

Det her skal du opleve på Madeira

Hovedstaden Funchal

Funchal er hovedstaden og den største by på Madeira og 6. største i Portugal. Funchal ligger ved en smuk bugt omgivet af hav på den ene side og høje, grønne eventyrlige bjerge og dybe dale, med parker på den anden. Der er noget unikt ved byen, fordi den ligger så tæt op af naturen. På vores tur til Madeira boede vi desuden i Funchal og fik derfor hurtigt et indtryk af den hyggelige by med de farverige bygninger og gode stemning. Jeg kan blandt andet anbefale at besøge byens lokale marked og La Vie shoppingcenter, som begge ligger i hjertet af byen.

Sjove transportmidler

Tukxi tur

Normalt forbinder man Tuk Tuks med Thailand, men disse er ligeledes populære og en del af bybilledet i Funchal - dog under navnet - Tukxis. Det fede ved tukxierne er, at de ikke er særlige store, og man kan derfor opleve nogle ekstra perler i Funchals fortryllende gader og stræder, som man ikke ville se i taxa eller bil. Det var en spændende og sjov måde, at se byen på og kan varmt anbefales.

Slædetur i Monte

Jeg troede det var løgn, da jeg første gang hørte om denne form for transportmiddel. Altså at de stadig eksisterer. I gamle dage, hvor der ikke fandtes biler, var kurveslæden måden over og -middelklassen blev transporteret fra toppen og ned på Madeira. Nu er den specielle transportform lavet til en turist attraktion, som mange valfarter til for at prøve. Det er virkelig sjovt og man udtrykker selv, hvor vild turen skal være.

Anderledes strande og badeoplevelser

Machico peppelsten stranden

Madeira har ikke nogen naturlige sandstrande. Jep, du hørte rigtigt. Det ærgrede mig lidt før vi tog afsted. Det gjorde det ikke da jeg kom derned og fandt ud af, hvor mange muligheder der er, for at nyde badelivets glæder ved nogle af øens naturlige swimmingpools og gode, anlagte strande langs kysten. Og vil du have ægte sandstrand, er der én på nabo-øen, Porto Santo, der nemt kan nås med båd på en dejlig udflugt.

Porto Moniz - Bad i naturskabte saltsvandspools med lavaklipper

Èt af mine yndlingsspots ligger i den nordvestlige del af Madeira, i Porto Moniz, hvor du kan bade i naturlige saltvandsswimming pools. Stedet hører til wellness hotellet, Aqua Natura, hvor vi også spiste frokost på deres Sea View restaurant og fik de lækreste Lapas - som jeg også har skrevet noget om længere nede i denne guide. Jeg har tidligere skrevet et indlæg om Porto Moniz HER.

Den sorte strand - The Seixal Beach

Praia da Laje - også kendt som Jamaica stranden - ligger på den nordlige del af øen i byen Sexial, hvor du også finder de naturlige swimmingpools. Stranden er særlig kendt for dens sorte sand og smukke omgivelser, bestående af klipper og vandfald. Selvom den ikke er særlig stor, er den virkelig fin og helt klart et besøg værd. Solen var desværre lige gået ned da vi ankom, men prøv at google Praia Laje Seixal, og du vil se de smukkeste billeder.

Jardim do Mar

Jardim do Mar ligger på Madeiras sydvest kyst og er en malerisk landsby ved havet med tre småstens strande: Portinho, Enseada og Ponta Jardim, som er kendt over hele verden for at være et af de bedste surfområder på Madeira. Vi var forbi surfbaren Maktub og fik en drink. Maktub er nemlig det perfekte sted at mødes, hvis man ønsker at surfe.

Oplev naturen på Madeira

Der er virkelig noget helt unikt over naturen på Madeira. Der er nemlig så meget af den, og den findes i så mange forskellige varianter. Jeg overdriver ikke, når jeg siger, at jeg har aldrig set noget lignende. Det er virkelig eventyrligt og jeg tror sidst, at jeg har sagt så meget 'waaauw', var da jeg var på krydstogt i Caribien.

Ponta do Rosto

Kun 30 minutter fra Funchal ligger São Lourenço-halvøen og Ponta do Rosto, som har den smukkeste udsigt ud over Madeiras nordlige og sydlige kystlinje. Er der godt vejr, kan man se helt over til naboøen Porto Santo. Der er rig mulighed for at gå en lang tur og nyde udsigten.

Curral das Freiras – Nonnernes Dal

Nonnernes dal er noget af mest eventyrlige syn man kan opleve på Madeira. Selvom der var en smule skyet, var det stadig breathtaking og helt uvirkeligt at stå der og betragte det eventyrlige landskab, som ligner noget fra en film. Jeg var lige ved at blæse væk, hvilket vidner om øens stærke natur. Intet andet end FANTASTISK. Must see! Bare turen derop, hvor man kører langs bjergene, er en attraktion i sig selv.

Santana

I det nordøstlige Madeira finder du byen Santana. Santana er berømt for sine huse med de røde døre og stråtage, som når helt ned til jorden.

Oplev Levadaen

Er du på Madeira, er det et must, at besøge Levadaen. Levada er smalle vandkanaler, som strækker sig gennem naturen på Madeira. Der udbydes levadavandringer flere steder på øen og et af dem er Levada do Moinho, som ligger på den nordvestlige del af øen. Levadaen er det perfekte sted til at hike. Der findes både nemme ruter til dem der ikke vil vandre for meget, og ruter til dem der gerne vil udfordres og vandre i flere timer. Vi fik fornøjelsen af at opleve den mellemlange rute i Levada Moinho. Det var så smukt og en spændende måde at få rørt sig på.

Udsigten fra Cabo Girão – Europas højeste klippe

Ida, Nadialine og jeg på toppen af Cabo Girâo.

Med sine 580 meter er Cabo Girão verdens 2. højeste og faktisk Europas højeste klippe . Det flotte viewpoint i Cabo Giráo i Camera Globus er især kendt for sin gennemsigtige glassskywalk og panorama, med den mest eventyrlige udsigt. Du kan se næsten hele Madeira fra toppen og jeg har ladet mig fortælle, at det minder om USA's Grand Canyon skywalk. Must see, hvis du skal til Madeira!

Mad og vin på Madeira
Ida og jeg fra Quinta do Furão

Noget af det jeg elsker ved Madeira, er øens spændende vinhistorie og gastronomiske køkken. Jeg vil anbefale alle vin-elskere at besøge øen. Øen er nemlig kendt for deres høst og lækre specialvine - Blandys Vinmuseum i hjertet af Funchal kan især anbefales at besøge. Jeg købte og selv nogle Blandy vin med hjem til mine forældre og min kæreste, som alle er vin-entuisiaster. Vinene er så populære, at der i lufthavnen findes en stor vinbutik med Blandys specialvine og specialiteter. Vinene forhandles også i mindre størrelser, hvis man ikke har særlig meget plads i kufferten.

Madeiras nationalret er Espatada, som er kød serveret på spyd, men noget af det, som tog mit madhjerte, var den lokale delikatesse - Lapas, som er havsnegle, som man spiser varme og med citron. Det minder lidt om østers, bare mere spændende, og det er det første jeg skal prøve, når jeg vender tilbage til Madeira.

Seks virkelig skønne restauranter på Madeira er Quinta do Furão, Quinta do Estreito, The Vine Restaurant, The Ritz Madeira, Riso, Nini Design Center og Restaurante do Forte - hvor ovenstående billede er fra. Restaurant do Forte er virkelig en stilfuld og hyggelig restaurant - og så spilles der den bedste live jazz musik om aftenen.

Hotel tips

Vi boede på Castanheiro Boutique Hotel* i hjertet af Funchal. Hotellet er helt perfekt, da der både er spa og en lækker tagteresse med pool, pæne værelser, spa og udsigt udover hele byen og havet. Vi ankom sent om aftenen til Madeira, hvor vi fra lufthavnen tog en minibus og blev bragt ud til hotellet i Funchal, som kun ligger 20 minutter kørsel fra øens lufthavn. Jeg vil helt klart anbefale hotellet til alle. Har du den store pengepung med, så kan jeg også anbefale luksushotellet The Vine, som er designet af øens store kunstner Nini.

Nedenfor har jeg lavet en lille guide, så I kan se, hvor jeg har været. Håber I kan lide min guide, og smid endelig en kommentar i kommentarfeltet nedenfor, hvis du har spørgsmål

Synes godt om

Kommentarer

Louise
,
Hold nu op en lækker guide! Jeg tager til Madeira på Tirsdag i næste uge og jeg glæder mig da endnu mere nu 😁👏
Julie von Lyck
,
Tusind tak. Er rigtig glad for at du kan lide den og hvor er jeg misundelig. Du skal virkelig glæde dig. Rigtig god ferie og skriv endelig, hvis der er mere du vil vide <3
Louise
,
Hej 😊 Virkelig god guide. Min kæreste og jeg er ved at planlægge en tur dertil. Vi er blot nysgerrige på at høre hvordanman kommer rundt på øen? Lejer man bil eller hvordan? Hilsen Louise 😊
Julie von Lyck
,
Tusind tak. Hvor glæder det mig, at du kan bruge den 😊 Jeg vil helt sikkert ambefale at leje bil 😊 Nederst i mit indlæg har jeg også skrevet adresserne ind i det Google kort jeg har oprettet, hvis I skulle få brug for det 😊