Malta

Inviteret af Malta

De seneste fire dage har jeg befundet mig på smukke Malta, hvor jeg har været så heldig at blive inviteret ned af Maltas turistråd. Det har været fire virkelig spændende dage med oplevelser fra morgen til aften og jeg har virkelig lært en masse nyt om Malta. Det er første gang. at jeg besøger øen eller øerne. Noget af det første jeg lærte var, at Malta ikke består af én ø, men hele tre øer bestående af Malta, Gozo og Comino samt tre ubeboede øer; Filfa, St. Pauls Islands og Fungus Rock. Jeg har tænkt mig at lave en guide til alle de spændende ting vi oplevede, hvis I er interesserede, men først vil jeg lige fortælle jer om mine favoritter fra turen.

Gozo island

Dwejra Heritage Park hvor blandt andet noget fra Games of Thrones er filmet.

På vores fire dage nåede vi at besøge Maltas største søster ø Gozo og det er noget af det, der imponerede mig mest på turen. Man sejler til Gozo i en stor båd, der kun tager 20 minutter og så er man på en lige så smuk ø som Malta. En af øens største seværdigheder er Dwejra Heritage Park hvor blandt andet nogle afsnit fra Games of Thrones er filmet. Klippen som I ser ovenfor er også fra Dwejra og dannede indtil 2017 en meget populær klippebue kaldt det 'blå vindue', der desværre blev ødelagt og styrtede i havet grundet en voldsom storm Selv om Det blå vindue ikke eksisterer længere, så er udkigsposten og landskabet i parken utrolig smukt og seværdigt.

En anden seværdig på Gozo er landsbyen Citadell. Citadellet er et gammelt fæstningsværk og en charmerende labyrint med et hav af smalle gader og gyder med skæve, charmerende gamle huse, blomster, grønthandlere, bagere og de karakteristiske lukkede balkoner i alle farver. Det er en meget autentisk oplevelse at gå en tur i citadellet.

Derudover findes der også den lille, charmerende fiskerlandsby Marsalforn, hvor jeg varmt kan anbefale jer at besøge II-Kartell, der en charmrende restaurant på havnen med den smukkeste udsigt til havet og klipperne og og de bedste østers.

Inden vi tog tilbage til Malta havde vi bestilt en massage-behandling på det femstjernede Kempinski Hotel på Gozo. Jeg har aldrig fået så gennemført og god en massage i hele mit liv og jeg kan varmt anbefale jer at booke en tid, hvis I skal til Gozo. Det er hundrede procent et hotel jeg vil vende tilbage til, hvis jeg en dag besøger Gozo igen.

The Three Cities

Ud for Valetta ligger Three Cities. The Three Cities er Vittoriosa, som oprindeligt hed Birgu, Senglea, som før hed L-Isla og Cospicua, som tidligere hed Bormla. Disse gamle byer har spillet en betydningsfuld rolle tilbage i Maltas historie og er nogle af de ældste bygninger på Malta.

Vi sejlede ud til Vittoriosa og bare sejlturen derud er en seværdighed i sig selv, da man ser maltas historiske byer og fæstninger, mens man sejler i en traditionel, maltesisk båd. Det er en super fin måde at lære om landets historie, mens man sejler langs Grand Harbour og Marsamxett Harbour.

Synes godt om

Kommentarer