IDAG MINDES JEG EN ENGEL

Idag er en sørgelig dag. Det er nemlig idag præcis 2 år siden, at jeg insisterede på at tage ned til min elskede momse, fordi hun ikke svarede på mine sms'er eller mine opkald. Hvad der ventede mig, var nok det, jeg mest havde frygtet. Jeg havde en underlig fornemmelse, og min søster og jeg valgte til sidst at tage ned til hende og måtte tilkalde min familie kl 23.3o, hvor vi desværre åbnede døren op til noget af det mest chokerende, surrealistiske, uventede og triste, jeg nogensinde har oplevet. Jeg håber aldrig, nogen skal gennemleve lignende. Jeg var faktisk bogstaveligtalt i chok i de første timer - der var ingen reaktion. Ud af det blå fandt vi min højt elskede mormor pludselig død. Jeg fatter det faktisk stadig ikke. Hun var min store stjerne og verdens sødeste, varmeste og mest nuttede menneske. Jeg har aldrig hørt om eller mødt nogen, der ikke kunne lide hende. Hun var sødheden selv og synonym for et godt og sympatisk menneske. Det lyder måske sært, men efter jeg mistede min momse, fandt jeg ud af, hvor meget jeg elsker og sætter pris på min mor. Både fordi hun er blevet opdraget af sådan et fantastisk menneske, men også fordi mange af mine mormors egenskaber kan ses i min mor.

Min mormor var en frisk ældre dame, gik til gymnastik og var altid klar på en fjolle-sving-om med mig, og derfor gør det også så ondt, at hun skulle tages fra os så pludseligt. Om det så er pludseligt eller ej, er det aldrig et rigtigt tidspunkt. Da jeg mistede hende, troede jeg aldrig, at mit hjerte skulle heles igen, eller at jeg kunne være glad.

To år efter lærer man at leve med tabet, og sorgen er blevet til minder, men mit hjerte vil aldrig være helt efter hendes død. Der er nemlig aldrig nogen, der kan erstatte ens mormor og den varme kærlighed. Jeg er blevet et andet menneske, efter hun ikke er her mere. Mere realist og mere mors-pige.

Husk at sætte pris på dem, i elsker, og lad vær' med at lade overfladiske venskaber og fester komme før din familie. Efter jeg mistede min mormor, har min familie været første prioritet. Heldigvis har jeg intet fortrudt, for jeg besøgte min momse mindst en gang om ugen og havde meget kontakt med hende. Jeg var også heldig, at hun boede tæt på mig.

Det må være mere hårdt for dem, der fortryder, at de ikke har været der, når de er væk. Så husk at værdsætte dine nærmeste, før det er for sent.

Idag vil jeg tage ud og lægge en blomst på min momses gravsted, og fortælle hende, hvor ked af det jeg er, over at hun ikke kan være der til mit specialeforsvar på tirsdag.

Synes godt om

Kommentarer

Johan
,
Det er den smukkeste beskrivelse af et af de mest smukke mennesker i mit liv, jeg nogensinde har elsket. Hvor er du i øvrigt selv et fantastisk menneske for at gøre det ❤️
Julie von Lyck
,
Hvor er du sød <3 <3