Hyggelige juleoplevelser i Aarhus

Annonce for Ny i byen

Vi er virkelig kommet efter det, når det kommer til julehygge og oplevelser i december i Aarhus. Du behøver ikke længere at tage hele vejen til København for at komme i julestemning - Aarhus har nemlig det hele og hvis ikke mere til. Jeg har derfor i samarbejde med 'Ny i byen ' udarbejdet en guide til et udvalg af ting, du skal opleve i julen i smilets by, og jeg lover jer, at I ikke bliver skuffede. Så her får I min guide;

Tivoli Friheden

Tivoli Friheden er for tredje år i træk blevet forvandlet til et paradis for juleelskere fra slut november til slut december, så du behøver ikke tage hele turen til København for at komme i julestemning. Tivoli Friheden er efter min mening noget af det hyggeligste du kan opleve i julen. Udover at der er fyldt med smukke julelys og julemusik over alt i parken, og flere forlystelser har åbent, så har de også Danmarks højeste juletræ med lys i. Noget af det mest anbefalelsesværdige er deres madby inde i parken, hvor der er kommet mere end 20 madboder, der byder på alt fra hjemmelavede æbleskiver, Bubble Waffles, Ris'a la mande, Gløgg, og gourmet burgere fra byens lokale restauranter.

Den gamle by

Den Gamle By er for mange aarhusianere en tradition at besøge i julen. Her får du byens bedste hjemmelavede æbleskiver og varm kakao i julen. Der er mange oplevelser for store og små, og garanti for julestemning på torvet og i de hyggelige gader og stræder blandt hestevogne, julepynt og lysende lanterner. Du kan blandt andet følge 'juleruten' og lære lidt om Danmarkshistorien, ved at se, hvordan julen er blevet fejret de seneste århundreder.

Salling Rooftop

Jeg er så stolt over at vi har fået så skønt et sted, som Salling Rooftop i hjertet af Aarhus. Det er et af de hyggeligste steder i Aarhus pga. dens lanterner, levende lys og julemusik udenfor i hele december. Der er aldrig fuldstændig proppet med mennesker, hvilket gør det ekstra behageligt at være der. Udover at du på Salling Rooftop får en storslået 360 graders panoramaudsigt, så har rooftop caféen også byens bedste honning-julekage.

Fredensgade

Hvis du vil i ægte julestemning, som får dig til at føle, at du er trådt direkte ind i en amerikansk julefilm, så skal du blot tage lidt udenfor Aarhus. I Hinnerup ligger nemlig Fredensgade, hvor der I flere år er gået en villavej på cirka 20 hustande sammen om at pynte deres huse fra ende til anden. Jeg har så stor respekt for, at en hel vej kan blive enige om sådan et stort projekt og er så rummelige, at de bruger så meget tid på at pynte deres hjem og lader mere end 45.000 fremmede passere deres vej hvert år i december.

Andre markeder

Nemos julemarked: På Bispetorv i hjertet af Aarhus byder komikeren Søren Østergaard på et lille nostalgisk og traditionelt julemarked, med alt hvad (jule) hjertet begærer; æbleskiver, glühwein, gammeldags karruseller med lys i, nisselandskab, lykkehjul samt underholdning fra Nemo Scenen.

Julemarked i Ridehuset: Er du til kunst, så har Aarhus Kunst- og Julemarked i Ridehuset i mere end 20 år åbnet op for julehygge i november og december. Her finder du mere end 80 boder, hvor du primært kan købe hjemmelavet julepynt, juledekorationer og andet pynt i både moderne og traditionelt design. Normalt er kunstnerne primært lokale, men i år er der flere med fra hele landet.

Jeg håber I kan bruge min guide <3 Del gerne, hvis jeg har glemt noget, du også synes skal med.


Synes godt om

Kommentarer