Hvilke sparringsmuligheder har jeg som selvstændig?

Annonce: Djøf

Som jeg nævnte i et af mine tidligere indlæg, så er der desværre lidt en tendens til at folk tror at selvstændige ikke har så mange rettigheder og muligheder som fx folk et med almindeligt 8-16 job. Da jeg selv startede som selvstændig var jeg også selv personligt en smule bekymret for mine rettigheder ved sygdom, uheld eller hvis jeg en dag skulle på barsel og jeg overvejede, om det overhovedet kunne betale sig for mig at være medlem af en fagforening eller en a-kasse, hvis det, jeg gik og betalte til slet ikke ville kunne hjælpe mig, hvis jeg en dag havde brug for det.

Hvem vil ikke gerne have en personlig mentor, så man kan udvikle sig?

I sidste uge havde jeg derfor et møde med Djøfs chefkonsulent, der gav mig en god beskrivelse af mentorforløbet, som jeg tidligere har nævnt at Djøf tilbyder deres medlemmer og som jeg synes lød super spændende. Under mit møde hørte jeg en masse om rettighederne og mulighederne, når man er selvstændig, fx hvis jeg om nogle år vil på barsel, hvis jeg går ned i tid eller hvis jeg bliver syg, og det gav mig meget ro i sindet.

Først og fremmest synes jeg, at det er utrolig rart, at man kan få hjælp, selvom man arbejder mere eller mindre alene til daglig. Noget jeg fx vil drage nytte af er Djøfs smarte mentorprogram. Det gælder ikke kun for selvstændige, men alt lige fra nyuddannede, studerede, der ønsker råd fra andre studerende eller ledige, der søger råd til at komme i gang. Det gælder også for erfarne på arbejdsmarkedet eller ledere, der gerne vil nå endnu mere til tops.

Hvordan får man en god mentor, der passer til ens behov?

Du bliver oftest parret med en med samme baggrund. I ansøgningsprocessen er det smarte at man bliver præsenteret for forskellige mentorer (3-4 stykker man kan vælge igennem – så man kan vælge ud fra hvad man synes, der passer til ens personlige og faglige behov og udvikling. Djøf finder altså en mentor, som har erfaring man direkte kan drage nytte af. Det nemme er desuden at man laver et ansøgningsskema, så man bliver matchet, så det passer til individuelle behov i forhold til kompetencer og udvikling.

Både Mentor og Mentee får tilsendt et digitalt undervisningskit inden mentorforløbet starter, så begge parter føler sig klar til det. Det er ikke et krav at man mødes fysisk – det kan også være over Skype eller telefonopkald. Selve mødet varer oftest en time til en halvanden og forløbet varer over 6 måneder, hvor man mødes normalt fx 3-4 gange henover de måneder med sin mentor.

Du kan anvende det til at udvikle dig både personligt og fagligt

Jeg vil selv til at starte forløbet og har allerede talt med en potentiel mentor, der gav mig en masse gode råd, som jeg allerede har brugt i min egen virksomhed og udvikling. Ud fra hvad jeg har læst, så får et godt forhold til sin mentor.

Hvis man er selvstændig som mig, så kan man fx lære noget om, hvordan man kan vokse i sin egen virksomhed og så kan man fx søge en mentor, der også har erfaring som selvstændig, men mentorprogrammet gælder selvfølgelig for alle, der er medlem af Djøf.

Jeg er flere gange blevet spurgt om hvad jeg eller mine kollegaer gør med pension, sygdom eller hvad jeg gør, hvis jeg en dag vil på barsel - og jeg vil derfor i mit kommende indlæg fortælle om de andre gode muligheder man har som selvstændig.

Synes godt om

Kommentarer