Goodbye Christianshavn

Der har været lidt stille de seneste dage og det er der en grund til. I starten af sidste uge blev jeg nemlig tilbudt et nyt hjem og valgte derfor at flytte fra min lejlighed som jeg har boet i mine første seks måneder her i København, da lejligheden er blevet sat til salg + nogle andre private årsager. Jeg er så glad for min beslutning. Dog kommer jeg til at savne området omkring min lejlighed. Når folk har spurgt, hvor jeg boede, plejede jeg ofte at sige, at jeg boede lige ved Christianshavn. Det er ikke løgn, men adressen er faktisk på Amager (starten af Amager). Da jeg begyndte at søge lejlighed, var ét af de sidste steder jeg havde troet, jeg skulle bo, Amager. For os jyder (og sikkert også mange andre) har Amager jo ry for; "Amager-stempel", "Amager-typen", 'lorte-øen' og jeg havde derfor ikke nogle planer om at flytte dertil. Da jeg startede min boligsøgning og faldt over de pæne billeder og beskrivelsen af lejligheden og min roomie og så, hvor tæt den lå på mit job, var jeg solgt - og ligeglad med, at den lå på Amager. Det var faktisk den eneste lejlighed, jeg rettede henvendelse til, da den lå så godt i forhold til både byen og mit job. Efter 6 måneder på Amager/"Christianshavn" kan jeg konstatere det modsatte af, hvad Amager har ry for. Amager er virkelig et undervurderet og faktisk et rigtig hyggeligt område med sin egen lille landsby med masser af butikker. Det ligger også dejligt centralt, hvis man bor i den 'rigtige' ende mod byen.

Reklame links: top: HER, solbriller Céline HER, taske: Givenchy, jakke HER, sko: Gucci

Mit hjem lå 3 min på gåben fra Christianshavn, hvilket også var derfor jeg valgte det. Christianshavn er virkelig noget særligt og har en særlig charme over sig. Kvarteret er omgivet af de smukke, farverige gamle huse, de hyggelige kanaler og små finurlige butikker og blomstershops. Der boomer ikke med mennesker, turistfælder og komercielle, intetsigende restauranter. Men derimod få, små cafeer, som helt klart er et besøg værd, hvis man vil besøge den mere charmerende del af København.

Mit yndlings kaffested på Christianshavn har altid været Wilders Café, som ligger i et hyggeligt lille stræde mellem kanalerne. Dét kommer jeg til at savne! Nu er det farvel til Amager og Christianshavn og hej til København K indtil jeg har fundet noget mere permanent. Hvad er jeres yndlingsområde i København?

Synes godt om

Kommentarer

Mvm
,
Du er kommet i trygge hænder og i en 1.klasses lejlighed
Lisa
,
Dejligt med sådan et positivt indlæg om Amager!! 😊 Min kæreste og jeg er også jyder og startede vores Københavner-eventyr med 4 mdr fremleje på hhv. Frederiksberg og Østerbro. Vi var solgt, da vi havde boet på Frederiksberg i to måneder!! Og det var da også der, vi ledte efter lejlighed, da vi skulle købe vores egen. Vi havde aldrig troet, at vi skulle ende på Amager. Men sådan blev det altså, og vi fandt en skøn lejlighed ved DR, og vi har ikke fortrudt det ét sekund 😊 Amager er skønt og med masser af fantastisk natur, hyggelige butikker og sit helt eget liv på Amagerbrogade. 😊 Håber virkelig, at et indlæg som dette, kan få folk til at se, at Amager er SÅ meget mere end de forældede rygter. 😉
Julie von Lyck
,
Hvor lyder det dejligt, Lisa! Dejligt med sådan noget positivt respons og at høre at der er andre, der har det på samme måde 😃 Jeg kiggede sjovt nok også på Frederiksberg til at starte med. Jeg synes der er andre steder der er lige så skønne og 'centrale' 😃 TAK <3 Håber vi en dag støder på hinanden på Amager 😉