Girly guide til Bangkok

Annonce for Visit Thailand / Thailands turistbureau

For et par måneder siden inviterede Visit Thailand mig på en spændende rejse til det farverige og venlige land; Thailand. Turen var ikke en typisk tur til Thailand, som den man forbinder med palmer, strand og daseferie. Men sikke en spændende og lærerig uge jeg havde i Nordøst Thailand sammen med syv andre internationale bloggere. Vores første stop var Bangkok, som var det eneste jeg havde oplevet og hørt om i forvejen, dernæst gik turen til Khon Kaen, derefter Roi Et og slutteligt Ubun Ratchani. Alle er nogle spændende byer på hver sin måde. Vi oplevede så forskellige ting i hver by, at jeg har valgt at opdele min tur til Thailand i to indlæg. Så lad os starte ud med det første fra Bangkok!

Hoteller

Billede: Adaras

Ida og jeg på Hotel Muse's poolområde med infinity pool med udsigt over Bangkok skyline.

Det skønne ved Bangkok og Thailand er, at hotelværelser generelt er ret billige. Du kan booke 5-stjernede+ hoteller helt ned til 300 kr pr. nat, hvis du bestiller i ok tid i forvejen. Jeg har boet på tre forskellige hoteller på de to ture jeg har været på til Bangkok. Første gang jeg var i Bangkok for nogle år siden boede min familie og jeg på Swissotel Nai Lert Park, som også er godt og ligger lige ved siden af det eksklusive shopping center; Siam Paragon.

Hotel Muse

Min første dag i Bangkok valgte Ida og jeg at booke et værelse på det 4-stjernede+ Hotel Muse, hvor vi boede en enkelt nat. Hotellet har en super fed rooftop med infinity pool med udsigt, samt en fed rooftop restaurant. Dagen efter tjekkede vi ind på et af Bangkoks sejeste og mest luksuriøse hoteller;

SO Sofitel Bangkok

Vi boede på det 5-stjernede luksushotel So Sofitel i et par dage, og det er nok et af de sejeste hoteller jeg har boet på. Hotellet er designet af Christian Lacroix, der har valgt at kombinere autentisk thailandsk stil med minimalisme og det er så flot! Hotellet har Bangkoks bedste udsigt til blandt andet Lumpini Park (Thailands Central Park), de flotteste værelser, der er inddelt i forskellige temaer og sanser på hver etage; metal, wood, earth and water. Derudover har So Sofitel også den sejeste infinity pool med udsigt over Bangkok og Lumpini Park, og to virkelig skønne restauranter og en bar; Red Oven og Park Society Restauranten på toppen af hotellet og HI-SO Rooftop baren udenfor.

Oplevelser og seværdigheder i Bangkok

Kør i Tuk-tuk

Noget af det første, du møder, når du ankommer til Thailand, er de berømte Tuk-tuks. Det er ikke kun et hurtigt transportmiddel, men også en oplevelse i sig selv, og det skal uden tvivl prøves når man er i Bangkok. Husk dog at aftale prisen inden du sætter dig ind.

Wat Po – home of the Reclining Buddha (den liggende Buddha's tempel)

Wat Po templet er en af de største attraktioner i Bangkok. Det store tempel er berømt for sin gigantiske liggende Buddha og har flere Buddha-statuer end alle andre templer i Thailand. Jeg har besøgt templet hele to gange og jeg synes det er flot og et besøg værd. Det er en rigtig god idé at booke en guide eller købe en bog inden., da man ellers kan blive lidt forvirret over, hvad man går og ser på. Det ville jo være ærgerligt at gå glip af den spændende historie bag de forskellige monumenter i templet. Husk løst tøj og et par lange bukser og en kimono eller sjal. Ellers kommer du ikke ind i templerne :)

Sejl på Chao Phraya River

Man skal helt sikkert tage på en sejltur gennem Bangkoks kanaler på Chao Phraya-floden, når man er i Bangkok. Bådene bliver brugt som transportmiddel af både tursiter og lokale og det er en nem måde at komme rundt og lære byen at kende på. Især, hvis man ønsker at se lidt af de lokales huse og samtidig noget nyt om Bangkoks historie - imens man bliver sejlet til Wat Po templet, som jeg har gjort begge gange jeg har sejlet på floden. 

Floating Market (Det flydende marked)

Floating market ligger i Samut Songkhram, som er en lille times kørsel fra Bangkok. Markedet består af en masse små kanaler, der er fyldt med både, der betjenes af lokale Thai kvinder. Bådene er fyldt til randen med en stor mængde varer - alt fra frugt og grøntsager til kunsthåndværk, pynt og souvenirs. Der findes også en noodle-båd, der er fyldt med krydderier samt et lille minikøkken, hvis man skulle blive sulten. Markedet er ret varmt, fugtigt, men helt sikkert en oplevelse. Markedet åbner kl 06:30 og slutter omkring 10:00.

Spistesteder

Unicorn Cafe Bangkok

Skal du til Bangkok og kan du lide farver, så skal du helt klart besøge Unicorn Cafe, hvor du både kan få kaffe, mad og farverige is.

Namsaah Bottling Trust

Namsaah Bottling Trust kan jeg anbefale ALLE at besøge i Bangkok. Stedet er virkelig gennemført - de laver alt fra det bedste thai-mad til de bedste drinks (virkelig fantastiske drinks), og så har de en virkelig hyggelig indretning indenfor med dæmpet lys og den flotteste terrasse med lyserøde Chesterfield velour sofaer og facader udenfor. Love it!

Red Oven - So Sofitel Bangkok

På 7. etage af So Sofitel ligger Red Oven som byder noget der minder om asiatisk gadekøkken i luksusstil. Red Oven er gennemført (se bare lamperne). Red Oven er buffet, men en af de mest populære og ekslusive buffetter i Bangkok med sine 9 fine stationer, hvilket også inkluderer andre asiatiske køkkener. Man kan godt forstå, at dette er blevet kåret til en af de bedste restauranter i Bangkok. 

Vertigo Rooftop - Banyan Tree Hotel

Moon Bar ligger på 61 etage på Banyan Three Hotel og er en af de smukkeste restauranter jeg nogensinde har været på. Jeg var der med hele min familie for nogle år siden og alle var vilde med restauranten og udsigten.

Park Society, So Sofitel

Park Society ligger på toppen af So Sofitel Bangkok og har udsigt udover hele byen. Her får du en af byens bedste oplevelser - både når det gælder service, mad og stemning.

The Speakeasy Rooftop, Hotel Muse

The Speakeasy ligger på toppen af Hotel Muse, hvor vi overnattede en af dagene og det har en af byens bedste udsigter. Maden og deres drinks kan varmt anbefales.

Shopping i Bangkok

I Bangkok er der rig mulighed for shopping. Storcenterne er gigantiske og man kan bruge mange timer (og også dage), hvis man er glad for at shoppe.

Eksklusiv shopping

De to ekslusive shoppingcentre i Bangkok er Siam Paragon og The Emporium. Her finder man alle de dyre, eksklusive (ægte!!) mærker som Chanel, Louis Vuitton, Gucci osv, men der er også sportsbutikker, elektronik, Zara og H&M. Der findes nogle store food halls i begge centre, hvor man sagtens finde god mad og til enhver smag.

Souvenirs og tilbehør

Vil du gerne ud at købe souvenirs og cool 'tingeltangel', som en sej asiatisk paraply, en buddha figur, en vinkende kat, nyt tilbehør til dit kamera eller computer, eller en hæklet taske, så skal du helt klart besøge MBK som har ALT. Man kan bruge mange, mange timer derinde.

Man kan aldrig få for meget af Bangkok og jeg kan derfor anbefale alle at tage minimum et par dage til byen. Brug hellere et par dage der, end at bruge det som et stop-over til andre lande.. I bliver trætte af kun at have en dag, da der er så meget man skal nå at se.

Jeg håber, at I kan bruge min guide! Smid gerne en kommentar nedenfor, hvis der er noget du også vil anbefale fra Bangkok!

Læs også: 

Rejseguide til Miami

Rejseguide til Portugals paradisø - Madeira

9 gode pakkeråd - rejs let

 

Synes godt om

Kommentarer