Malta

Inviteret af Malta

De seneste fire dage har jeg befundet mig på smukke Malta, hvor jeg har været så heldig at blive inviteret ned af Maltas turistråd. Det har været fire virkelig spændende dage med oplevelser fra morgen til aften og jeg har virkelig lært en masse nyt om Malta. Det er første gang. at jeg besøger øen eller øerne. Noget af det første jeg lærte var, at Malta ikke består af én ø, men hele tre øer bestående af Malta, Gozo og Comino samt tre ubeboede øer; Filfa, St. Pauls Islands og Fungus Rock. Jeg har tænkt mig at lave en guide til alle de spændende ting vi oplevede, hvis I er interesserede, men først vil jeg lige fortælle jer om mine favoritter fra turen.

Gozo island

Dwejra Heritage Park hvor blandt andet noget fra Games of Thrones er filmet.

På vores fire dage nåede vi at besøge Maltas største søster ø Gozo og det er noget af det, der imponerede mig mest på turen. Man sejler til Gozo i en stor båd, der kun tager 20 minutter og så er man på en lige så smuk ø som Malta. En af øens største seværdigheder er Dwejra Heritage Park hvor blandt andet nogle afsnit fra Games of Thrones er filmet. Klippen som I ser ovenfor er også fra Dwejra og dannede indtil 2017 en meget populær klippebue kaldt det 'blå vindue', der desværre blev ødelagt og styrtede i havet grundet en voldsom storm Selv om Det blå vindue ikke eksisterer længere, så er udkigsposten og landskabet i parken utrolig smukt og seværdigt.

En anden seværdig på Gozo er landsbyen Citadell. Citadellet er et gammelt fæstningsværk og en charmerende labyrint med et hav af smalle gader og gyder med skæve, charmerende gamle huse, blomster, grønthandlere, bagere og de karakteristiske lukkede balkoner i alle farver. Det er en meget autentisk oplevelse at gå en tur i citadellet.

Derudover findes der også den lille, charmerende fiskerlandsby Marsalforn, hvor jeg varmt kan anbefale jer at besøge II-Kartell, der en charmrende restaurant på havnen med den smukkeste udsigt til havet og klipperne og og de bedste østers.

Inden vi tog tilbage til Malta havde vi bestilt en massage-behandling på det femstjernede Kempinski Hotel på Gozo. Jeg har aldrig fået så gennemført og god en massage i hele mit liv og jeg kan varmt anbefale jer at booke en tid, hvis I skal til Gozo. Det er hundrede procent et hotel jeg vil vende tilbage til, hvis jeg en dag besøger Gozo igen.

The Three Cities

Ud for Valetta ligger Three Cities. The Three Cities er Vittoriosa, som oprindeligt hed Birgu, Senglea, som før hed L-Isla og Cospicua, som tidligere hed Bormla. Disse gamle byer har spillet en betydningsfuld rolle tilbage i Maltas historie og er nogle af de ældste bygninger på Malta.

Vi sejlede ud til Vittoriosa og bare sejlturen derud er en seværdighed i sig selv, da man ser maltas historiske byer og fæstninger, mens man sejler i en traditionel, maltesisk båd. Det er en super fin måde at lære om landets historie, mens man sejler langs Grand Harbour og Marsamxett Harbour.

Synes godt om

Kommentarer

De perfekte forårsstyles

Annonce for Ellos

1. HER | 2. HER | 3. HER | 4. HER | 5. HER | 6. HER |

Så er det officielt snart forår og jeg kan især mærke, at jeg glæder mig efter jeg er kommet til Malta, hvor jeg er inviteret ned på pressetur. Forår er min yndlings sæson efter sommer. Træerne bliver grønnere, vejret lysere, dagene længere og tøjet mindre. Jeg elsker at vi endelig snart ikke skal til at pakke os så meget ind og jeg har derfor samlet nogle af mine favorit items fra Ellos, når det kommer til overtøj. Jeg har allerede selv fået fingrene i denne trenchcoat og disse seje sneakers som I kan se ovenfor. Man går som en drøm i skoene og jakken er helt perfekt til både forår og lune sommeraftener. Jeg har fået nydt godt af både frakken og skoene hernede og I kan stadig nå at se begge styles på min story lidt endnu :)

Synes godt om

Kommentarer

Auping - jeg har aldrig sovet bedre

Annonce for Auping

I efteråret besluttede vi os at finde en god, ny seng, da den vi havde var så gammel og dårlig, at når vi vågnede om morgenen, kunne jeg sommetider ikke se Steffan, da han var røget ned i et nedsunket hul i madrassen, der havde formet sig efter hans krop.

Det og det faktum at Jeg har døjet med migræne siden jeg var teenager og har flere gange om måneden taget stærkt medicin for at kunne leve med det gjorde at vi begyndte at undersøge, om en ny seng ville hjælpe på det.. Jeg har de seneste år ikke ladet migrænen komme i vejen for min karriere og hverdag og har næsten kunne holde det nede med medicin. Jeg har gennem mine år med migræne prøvet stort set alt; akupunktur, kraniosakral, migræne-piercing, healing, udelukkelse af bestemte fødevarer, udforsket forskellige søvnmønstre og intet har hjulpet, som da vi fik vores seng fra Auping. Nu sover jeg igennem, får lyst til at gå i seng og stå op, og så har jeg stort set ikke haft migræne i de 4 måneder vi har ejet sengen, udover når jeg ikke har sovet i den.

VALG AF SENG, SENGEGAVL & FARVE

Inden vi besluttede os for sengestellet var vi en tur forbi Auping Store i Aarhus for at prøve senge. De er så hjælpsomme dernede og vi fandt begge ud af, hvor vigtigt det er, at sengen er tilpasset ens vægt og kropsholdning. Vi valgte Aupings Essential model, da vi er vilde med det enkelte stilistiske design og måden man kan designe den med forskellige farver til stel og hovedgærde. Stellet findes i 10 forskellige farver og vi har valgt stellet i klassisk hvid og sengegavlen i polstret lyserødt stof for at give det et mere blødt udtryk. Det skønne er, at man kan tage betrækket af sengegavlen og vaske det, hvilket gør det ekstra hygiejnisk. Essential er samtidig et virkelig bæredygtigt design, da der er anvendt enkle materialer som træ, stål og aluminium, der er 100% genanvendelige. Når du ved, at dit valg ikke kun er godt for din søvn, men også for miljøet, så sover man endnu bedre om natten.

— VALG AF MADRAS

Steffan og jeg har hver især valgt hver sin hårdhed af madras alt afhængig af vores vægt. Så hans er lidt mere hård og min mere blød. Vi valgte den bæredygtige Inizio madras, der er basismadrassen fra Auping, og dermed den ideelle løsning, hvis du ønsker Auping kvalitet til en god pris. Auping Inizio har indbygget topmadras af latex, komfortzoner med DPPS-pocketfjedre, der former og tilpasser sig efter kroppen. Madrassens betræk er desuden vaskbart, som sikrer en ren og frisk madras. Dette er især en fordel, hvis man er allergisk overfor støv eller har visse andre allergier eller ønsker at forebygge det.

— BUND AF FJEDRE

Hos Auping får du ikke de almindelige lamelbunde, som man normalt kender det fra andre senge. Det særlige som Aupings bunde er kendt for er deres spiralnet, som er en hygiejnisk og komfortabel bund. Spiralnettet har en åben struktur, som sikrer en altid frisk og velventileret seng, der giver luft til sengen, så den kan ånde og ikke er indelukket, som mange andre senge. Dette system er ligesom madrasserne virkelig godt, så sengen ikke bliver uhygiejnisk.

- Puderne afspejler Aupings filosofi

Leaving puderne er et symbol på, hvordan Auning arbejder med bæredygtighed. Puderne er nemlig fremstillet af stofrester fra Aupings systue. Ved at give disse stofrester et nyt formål har de skabt en pude, som bidrager til Aupings filosofi om ikke at lade råmaterialer gå til spilde. Hver Leaving pude er unik, når det gælder materialer og farvekombination, og er lavet af to forskellige rester og dekorativt pynt i kontrastfarver. Puderne findes i forskellige farver, og stoffet afhænger af de rester, der er til overs.

Find leaving puder her | kvadratpude her | sengetæppe her |

Man kan som sagt sove i en Auping seng med god samvittighed grundet deres bæredygtige tankegang i form af design og materialer. Auping har som den første og eneste sengevirksomhed et Cradle to Cradle certifikat, der sikrer, at virksomheden designer produkter i rene materialer, der kan skilles ad og genbruges i en uendelighed, så du kan lukke øjnene med god samvittighed. Det er altså ikke bare en midlertidig seng, man skal skifte ud efter nogle år. Den kan holde for evigt og det synes jeg er fantastisk.

Hvis nogle af jer har spillet The Sims og kender til de forskellige barometre i forhold til energi og komfort, hvor grøn er, når der er fuld energi og komfort, så afhænger det af sengens kvalitet og sådan er det også i virkeligheden. Det kan virkelig betale sig at investere i en god seng.

Synes godt om

Kommentarer