Lanzarote

Reklame links: top: HERE | skirt: mbyM HERE (sponsored) | bag: Depeche HERE

Så er jeg tilbage igen på Lanzarote med familien. Vejret hernede er virkelig skønt på denne tid af året og vi får virkelig nydt solen. Folk der ikke har været her, tror måske man skal komme fra en fantatisk sportsfamilie, men det behøver man virkelig ikke. Jeg er nok mere en solløve end en sportsløve og jeg presser mig selv i mit eget tempo og prøver at få så meget sporty ud af mig selv på ferien, hvilket derfor idag har bestået af morgengymnastik, løbetur, vand-aerobic, step og endnu en løbetur. Kun fordi jeg har lyst og ikke fordi nogen forventer det.

Vejret hernede er som sagt fantastisk - høj sol og alligevel en masse vind, hvilket gør, at der aldrig er ulideligt at være her. Igår aftes havde vi bestilt bord inde i byen og jeg var derfor hoppet i min nye nederdel fra mbyM . Jeg synes den er så fin til sommer, men også til efteråret til et par sneakers eller støvler.

Husk at følge med på Instagram. Kan I have en dejlig aften!


Synes godt om

Kommentarer

Guide til weekendtur i Geneve

I starten af sommeren havde jeg fornøjelsen af at besøge den schweiziske og moderne by Geneve. Byen, som er den anden største by i Schweiz er et skønt alternativ og ikke mindst undervurderet bud på storbyferie. Den oser af god stemning, byder på noget til alle og den ligger i de smukkeste og reneste omgivelser omringet af Frankrig og bjerge på næsten alle sider, og alligevel meget tæt på Danmark.

Indlægget er lavet i samarbejde med med Geneva Tourism.

Jeg havde en forlænget weekend dernede med min veninde og vi nåede at se forholdvis meget på de få dage. Bag byens polerede og rige overflade, der er kendt for at være hovedsæde for business og FN's hovedkontor, gemmer der sig nemlig et væld af hyggelige gader, gode shoppingmuligheder, skønne, moderne spisesteder, en smuk natur og bjerge i baghaven.. Så her får I min guide til, hvad I bør bruge et par dage på i skønne Geneve.

TIP: Noget af de bedste er, at Geneves lufthavn kun ligger 7 minutter væk fra centrum med letbanen, som desuden er gratis for alle (du trækker bare en billet i automaten når du lander). Den korte transport tid fra lufthavnen gør det faktisk til den storby i Europa med en lufthavn tættest på centrum - og så kort transporttid er virkelig en tidsbesparende bonus, man kun har et par dage til at opleve byen.

Det her skal du opleve i Geneve

Gå en tur langs Lake Geneve

Du kan ikke rejse til Geneve, uden at støde på byens smukke, klare sø, der er delt i to mellem Rhône-søen og - Genevesøen eller Genfersøen, som den også bliver kaldt, der ligger mellem Frankrig og Schweiz. Genevesøen er den næststørste ferskvandssø i Centraleuropa og langs søen i Geneve har du udkig og adgang til både butikker, hoteller og bjerge. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at det er den reneste og klareste sø jeg nogensinde har set.

Smag en sød bid af Geneve

Schweiz er næsten et synonym for chokolade og man kan derfor ikke tage til Geneve, uden at besøge nogle af deres lækre, lokale og berømte chocolatier. Farvarger og Du Rhône Chocolatier, som begge er etableret helt tilbage i 1800-tallet, er begge steder du bør besøge - og smage ;)

Tag på cykeltur i bjergene og de mange vinmarker

Det er et must at besøge bjergene, når du er i Geneve og du kan komme dertil på under 15 minutter med den lokale, moderne letbane. Du kan eventuelt kombinere det med en cykel- eller hikingtur og et besøg på en af de mange fine, lokale vingårde. Fra bjergene er der mulighed for at leje cykler og da der er meget stejlt vil jeg helt klart anbefale jer at leje en el-cykel, da du kommer dobbelt så hurtigt frem.

Bains Disctrict - Geneves Art District

Geneve er meget moderne og har derfor selvfølgelig også et Art Disctrict, som ligger i Bains District tæt på hjertet af Geneve. Her finder du MAMCO og masser af gallerier med udstillinger fra forskellige lokale og internationale kunstnere. I samme område er der masser af barer og et populært natteliv.

Veille Ville - Geneves old Town

Få minutter fra centrum ligger Vieille Ville, som er Geneves old town med charmerende gader, stræder, cafeer og den berømte St. Peter’s Cathedral. Udover charmerende bygninger og stræder i ældre stil er der også rig mulighed for at prøve Geneves lokale og berømte oste-fondue i en rolig og rar atmosfære.

Tag på Cruise i Geneve-søen

En sejltur på Geneve-søen er en fantastisk oplevelse og fås både med og uden et gourmetmåltid ombord, imens du sejler forbi det smukkeste landskab og de charmerende huse langs søen. De fleste ture starter ved Havnen ud for Geneves varemærke, The Jet d'Eau, som er det 140 meter høje springvand, så det får du også at se på tæt hold. Turen tager mellem 1-2,5 time, alt afhængig af hvilken rute du bestiller, men jeg vil helt klart anbefale den 'lange' - det er sådan en smuk og hyggelig oplevelse.

Besøg charmerende og farverige Carouge (Little Italy)

Ønsker du lidt mere kultur og kan lide at gå en god tur, så læg vejen forbi Carouge – Geneves svar på Greenwich Village i New York. Carouge er faktisk en selvstændig kommune og man kan gå dertil på ca. 15-20 minutter fra centrum. Her finder du små, skæve butikker, lækre gourmetrestauranter og hyggelige fortovscaféer. Der er en meget laid-back og bohemeagtig atmosfære, som får én til at føle, at man ikke længere er i Geneve, men nærmere nabolandet, Italien. Carouge bliver også kaldt for Little Italy pga. den lokale befolkning, som primært har rødder fra Italien, og pga. den italienske arkitektur med rødder, der går tilbage til 1700-tallet, hvor bydelen blev grundlagt af kongen af Sardinien.

Carouges mad- og blomstermarked

I Carouge støder du ikke på nogen McDonald’s, Burger King, Starbucks, Joe & The Juice eller andre kædekoncepter, men til gengæld har de et skønt marked hver lørdag på den lokale plads, hvor du kan tulre rundt og nyde blomster og frugtboderne til fortovsmusik.

Paradis for powershopping

Er du glad for at shoppe - hvad end du mest er til high end eller lidt mere basisbutikker, så er Geneve BYEN! Byen har alt fra Zara, Mango til Dior, Chanel, Céline, Louis Vuitton og Gucci. Er du til high end shopping, så finder du disse butikker i og nær Rue du Rhône, og er du mere til high street shopping, så finder du en masse af butikkerne ved Rue du Marché som er hovedstrøget. Udover at byen er kendt for sin chokolade og ost, så er Genéve også kendt for sine ure, så her får du altså shopping i kvalitet og verdensklasse.

Parc Des Bastions

Under Geneves gamle bydel ligger Parc des Bastions, som både er Genéves botaniske park samt universitetsparken med de mange blomster. Om sommeren er der også koncerter i parken, men er du der ikke, når der er koncert, så vil jeg varmt anbefale dig at lægge vejen forbi, hvor du kan gå en tur, holde picnic eller spise en is, mens du er omringet af alle de smukke blomster og planter.

Spa og hamam

Geneve er også kendt for deres mange spa steder. Ved Geneve Plage - ligger populære Bain-Bleu Hammam & Spa, som byder på både indendørs og udendørs faciliteter og behandlinger året rundt. Om sommeren kan man slappe af og sole udenfor på de mange liggepladser og i vinterhalvåret kan du varme dig i de opvarmede pools både ude og inde. Der kan være ret crowded i Bain-Bleu om sommeren, så sørg for at komme tidligt ;)

Drinks og spisesteder

Er du en foodie eller går op i god mad, så er Geneve den helt perfekte by. Geneve er kendt for sin moderne gourmetmad og Michelin restauranter og jeg forstår virkelig godt hvorfor. Bare det, at byen er så ren og pæn giver bogstaveligtalt en mere appetit. Man kan godt mærke, at Geneve er et metropol, da mange af restauranterne er præget af forskellige kulturer og kulinariske fusionskøkkener, hvilket gør byen ekstra moderne og charmerende.

Bleau Nuit

Jeg kan virkelig anbefale jer at tage på Blue Nuit, der ligger i Geneves art district. Man kan både sidde udenfor og indenfor og stedet er ret populært, så det er bedst at bestille bord, hvis du ønsker middag og drinks. De laver virkelig de bedste, friske cocktails.

CÔTÈ Square

I hjertet af Geneve ligger Côté Square, som er Hotel Bristols Michelin restaurant. Er du ikke kræsen, men derimod frisk på at prøve europæisk mad tilberedt med sæsonens råvarer på en meget kreativ og spændende måde, så skal du helt klart prøve det.

L’Alma Sydamerikansk køkken

Min yndlingsrestaurant i Geneve er helt klart L'alma, som ligger i den charmerende bydel - Eaux-Vives. L'alma er et peruviansk fusionskøkken med de skønneste sydamerikanske retter - alt fra ceviche til nachos med den bedste hjemmelavede guacamole. Alt sammen er made from the scratch og også delevenlige, så det bliver en tapasoplevelse. Jeg ville ønske vi havde sådan en dejlig og spændende restaurant i Danmark.

Le Scandale

Er du til Pizza, pasta eller nutella-pizza, så læg vejen forbi Le Scandale, som er en finurlig, halvskør og meget afslappet restaurant og bar med farverige møbler, de mærkeligste billeder på væggene og skøreste videoer i baggrunden - baren er til gengæld ret pæn og sej på den skæve måde. Og så laver de den bedste pizza og pasta.

Ladurée

Geneve ligger jo i den franske del af Schweiz og derfor 'snyder' du heller ikke, hvad angår kultur, hvis du lægger vejen forbi den store Ladurée på, hvor der både er konditori og en stor cafe. Er du til Macarons og elsker denne form for middagssnak i flotte, instavenlige omgivelser, så skal du helt klart tage en tur på Ladurée og smage deres is, kaffe og selvfølgelig, deres berømte og farverige macarons.

Fly og transport

Hvad angår transport, når du er i Geneve, så er alt offentlig transport gratis som turist og du får udleveret et gratis rejsekort på dit hotel, så du kvit og frit kan rejse rundt og opleve byen gratis - meget kan også gøres til fods, og du bliver ikke forstyrret af masser af trafik, da der ikke er særlig mange biler i Geneve i forhold til andre storbyer, hvilket gør byen endnu mere charmerende.

Du kan flyve direkte til Geneve fra København på under 2 timer. Vi fløj med Swiss Air tur-retur og allerede i flyet på vej derned kunne man mærke den ekslusive schweiziske atmosfære, da flyet er lidt pænere end de fleste fly jeg plejer at rejse med til europæiske storbyer. Schweiz er godt nok kendt for en rig, luksus by, men lad dig ikke skræmme. Hvis du leder lidt, så kan du finde direkte flybilletter helt ned til 450 kr pr. vej og det er jo ikke dyrere end så mange andre europæiske storbyer.

Overnatning i Geneve

Geneve er en pendlerby, så det er sjovt nok dyrest at booke hotel i hverdagene i modsætningen til de fleste andre byer og du kan derfor spare op til 50 % ved at booke i weekenden. De fleste hoteller ligger i centrum langs og nær søen. Her finder du alt fra SAS til selveste D'angleterre! Vi boede på Hotel Bristol, som er et 4,5 stjernet hotel i hjertet af Geneve - to minutter på gåben fra søen, vandfaldet og butikkerne. Hotellet er et familiehotel og det kan man godt mærke på servicen og den behagelige atmosfære. Er du kvinde, så findes der desuden værelser udelukkende til kvinder - så hvis du har glemt dit dullegrej, så er der glattejern, Molton Brown produkter og ande ting og sager, så du kan friske dig op og føle dig godt tilpas.

I kan læse mere om Geneve her.

Synes godt om

Kommentarer

Weekend & Julie dress

Adlinks: Dress: Hosbjerg HERE | bag: Gucci HERE | sunnies: Na-kd HERE | shoes: HERE

Hej sweethearts. Jeg håber I har en dejlig weekend. Jeg tjekker bare ind for at ønske jer god weekend og vise jer den pæne kjole fra Hosbjerg som jeg havde på igår til et par møder i Aarhus. Kjolen hedder tilfældigvis Julie og det synes jeg er lidt cute, når jeg nu også er vild med den. Lige nu er vi i Sønderjylland nyder weekenden hos Steffans familie. Imorgen går turen til København med min familie og jeg glæder mig til endnu en spændende uge med møder, nye projekter og en ferie lige rundt om hjørnet til Lasanta sport.

Synes godt om

Kommentarer