Yellow

9 gode pakkeråd : rejs let og effektivt

gode-pakkeraad

Det kan vist ikke være gået ubemærket hen, at jeg det seneste år har rejst utrolig meget. Med alle de rejser er jeg blevet bedre og bedre til at pakke – og kun at medbringe håndbagage. Derfor deler jeg idag 9 gode råd til at pakke mest effektivt. Yes, det er nemlig en kunst og ikke bare lige sådan noget man lærer fra første rejse. Nordic Seaplanes havde bemærket, at jeg rejser en del, og spurgte mig for nogle måneder siden, om jeg ville lave en pakkeguide til deres inflight magasin. Min pakkeguide (og shoppingguide) har været i ombord på Nordic Seaplanes de seneste måneder. Derfor tænkte jeg også at dele pakkeguiden med jer.

julie-von-lyck-pakkeguide

Kuffert: Samsonite (se lignende), pasholder: Malene Birger HER, Clarins gloss HER, balsam: Maria Nila HER

Jeg er blevet så god en ‘pakker’, at jeg primært kan nøjes med håndbagage. Noget der især er ret svært at begrænse sig med, når man er blogger og gerne vil have så meget tøj med og outfit på, som muligt. Uanset, om du skal på forretningsrejse eller en lille ferie, er håndbagage en fantastisk effektiv måde at rejse på. Det er overskueligt og lettere at rejse med. Her har du ni gode pakkeråd til den mellem/(korte) rejse:

 1. Research og planlæg hjemmefra

Har du en plan for, hvad du skal, og har undersøgt vejrudsigten hjemmefra, er du godt på vej – ud fra disse informationer kan du nemlig planlægge dine outfits hjemmefra. Det skaber både ro i hovedet og giver dig ikke problemer på rejsen, hvis du har planlagt det på forhånd.

 1. Kombinér

Tag beklædningsgenstande med, som kan kombineres. Et par bukser kan eksempelvis kombineres med flere T-shirts/bluser, og et par sneakers kan pludselig give et andet udtryk til et par jeans og en blazer. Det handler derfor om at tænke kreativt og kombinere.

 1. Basisfarver – Keep it simple!

Med mindre du ikke kan leve uden pangfarver, så hold dig til en basisfarve, når du pakker. F.eks. sort, grå eller blå, og supplér det med andre farver. Så slipper du samtidig for tøjkrise. Igen, hvis du ikke kan undvære farver (ligesom mig selv), så brug råd nr. 1 – planlæg!

 1. Kill your darlings

Pak kun det undertøj og de par strømper, du reelt kommer til at bruge på turen.

 1. Medbring kun dit yndlingstøj

Mange af os har en tendens til at medbringe den samme kjole eller specielle skjorte på hver rejse, fordi vi tror, vi denne gang får det brugt. Erkend, at hvis du ikke har fået det brugt endnu, så får du heller ikke brugt det denne gang. Medbring derfor kun dit yndlingstøj.

 1. Rejs i det tungeste

Rejse i dit mest voluminøse og tunge tøj – alt afhængig af vejr og destination. Hvis du absolut VIL have en ekstra yndlings læderjakke eller -cardigan med, så bind den rundt om livet eller tag den over skulderen. De fleste flyselskaber har nemlig ikke sat en begrænsning for, hvor meget tøj, man må iføre sig ombord. At iføre sig tunge sko eller overtøj kan somme tider spare dig for næsten et kilo og give dig meget mere plads i kufferten. Tro mig.. jeg taler af erfaring – jeg lignede engang en, der var med i konkurrence, om, hvem der kunne have mest tøj på i en lufthavn. Jeg havde endda et pudebetræk i lommen. BEMÆRK – dengang man var 21 år og skulle på sprogskole i 3 uger i Malaga med Ryanair.

 1. Rul dit tøj eller brug glattejern kreativt

Har du primært tøj med, som har en potentiel risiko for at krølle, og du ved, at der ikke findes et strygejern eller strygeservice på din destination, så rul det hjemmefra. Hvis det heller ikke fungerer for dig, så kan et glattejern gøre underværker.

 1. Begræns antallet af sko

Det optimale antal sko er to par: et par praktiske sko, du kan have på under rejsen og et pænere par, der kan ligge i kufferten. Jeg plejer at sige max 3 par sko, hvis man er kvinde. Tag helst et par pæne og et par behagelige med. Et par til dagtimerne og et til aftenen er et godt udgangspunkt. 

9. Accessories

Det største no-go er at putte håndtasken i kufferten. Den fylder og bliver mast. Når du rejser med håndbagage må du gerne have en ekstra taske med over skulderen og der kan jo være alverdens ting i. Jeg har oftest en ’shopper’ og en lille håndtaske med som jeg kan putte ned i min shopper, hvis jeg skulle blive gjort opmærksom på, at jeg kun må have én håndtaske med – det er jeg aldrig blevet endnu.

Jeg håber I kunne bruge mine pakkeråd – husk, hvis I skal afsted i længere tid, end en uge – som jeg fx. skal på søndag, så tilføj lidt ekstra og evt en større kuffert.

Del gerne, hvis I har flere pakkeråd <3

   

6 kommentarer

 • Ane

  Fin liste Julie! Jeg tænkte på hvad kuffert har du, som du bruger til håndbagage? Jeg synes det er svært at finde en som er ok pæn, så rummelig som muligt og har de rigtige mål. -)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie von Lyck

   Hej Ane,
   Tusind tak. Dejligt at du kan lide den <3 Jeg tror min kuffert er udgået – jeg kan ikke finde den nogen som helst steder, men jeg har fundet en der næsten ligner den på en prik og indsat link til den i indlægget <3 Samsonite er rigtig gode til at lave de rigtige mål til håndbagage :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Jeg vil ligesom Julie også gerne vide hvilken kuffert, du bruger som håndbagage :)
  Derudover kunne det være lækkert med fx et indlæg med hvad du gør med dine beautyprofukter (væsker osv) i en håndbagage, hvor dee jo er max ml man må have med :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie von Lyck

   Hej Simone

   Som jeg også lige har skrevet til Ane så tror jeg at min kuffert er udgået, men jeg har fundet en lignende og indsat den i linket efter i spurgte. Hvor er det dejligt du efterspørger det andet – sådan en guide har jeg nemlig også klar og faktisk lavet, jeg tænkte bare at det blev for meget i samme indlæg, så den deler jeg meget snart <3

   Rigtig god søndag :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Hej Julie!
  Perfekt guide da jeg inden længe skal rejse til London kun med håndbagage!
  Har du gode erfaringer med at pakke glattejern i håndbagagen?
  Carina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie von Lyck

   Tusind tak! Dejligt at du kan bruge den <3 FEDT at du skal til London. Jeg var der for første gang (sådan rigtigt) i efteråret og lavede også en miniguide: http://julievonlyck.dk/2016/09/min-weekend-i-london/ – hvis det kunne have interesse :)

   Jeg har aldrig haft problemer med at have glattejern med i håndbagagen :)

   Rigtig god ferie!

   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar/leave a reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Yellow