COPENHAGEN

Nem hjemmelavet iskaffe med et lille tvist

Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset

 Glas: Frederik Bagger HER

Det er sjældent at jeg deler opskrifter på bloggen, men når jeg gør, bliver det altid taget rigtig godt imod. Idag skal det derfor handle om iskaffe. Har I lige som mig en afhængighed af iskaffe og bruger lidt for mange penge på dem fra Baresso, Peter Larsen og Starbucks? Så har jeg idag et tip til en nemmere, hurtigere og billigere iskaffe, som man kan hygge sig med derhjemme. Det er nemlig ikke særlig svært og tager heller ikke særlig lang tid at lave. Der findes mange forskellige opskrifter på iskaffe og de ligner meget hinanden, så her får i min opskrift på en lækker iskaffe – med et tvist:

Processed with VSCO with a5 preset

NEM ISKAFFE MED ORANGE  (2 glas)

Det skal du bruge:

1 blender, miniblender eller stavblender (jeg bruger en miniblender)

2,5 tsk instant kaffe, rørt ud i 6 spsk kogende vand – eller et 1 dl espressoshot som alternativ
1 1/2 tsk sukker

1 tsk vaniljesukker – eller vaniljesirup
10 isterninger (gerne flere)
2,5 dl mælk

1 lille skive appelsin

Fremgangsmåde

Rør kaffe og sukker sammen i et glas så sukkeret bliver opløst – hvis du gerne vil give det en mere spændende smag, så put saften fra appelsinen ned i blandingen. Kom en ordentlig håndfuld isterninger i blenderen sammen med blandingen og mælken og blend det så sammen. VOILA! Iskaffen kan også sagtens laves uden appelsinskiven –  jeg synes bare det giver en lidt mere spændende smag :D

Processed with VSCO with a5 presetiskaffejpgJeg lover jer at denne iskaffe smager skønt! Har I et flaske eller blender med låg, kan iskaffen sagtens sættes i køleskabet og drikkes dagen efter. Jeg håber I kan bruge tippet og kommenter gerne nedenfor, hvis I har nogle gode tips eller hvis det er noget I ønsker jeg forsætter med at dele ud af. Jeg overvejer nemlig at gøre det til en søndags- eller månedlig tradition.

Læs også:

SUND ENCHILADA PÅ 5 MIN

KARMA SUSHI

SUNDE SPITNATVAFLER PÅ 5 MIN

   

4 kommentarer

Skriv en kommentar/leave a reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

COPENHAGEN